Dit Was Het Nieuws keert terug bij AVROTROS
zondag 3 maart 2024

Dit Was Het Nieuws keert terug bij AVROTROS

Vanaf donderdag 7 maart schuiven er in Dit Was Het Nieuws iedere week weer gasten aan bij teamcaptains Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal om het nieuws door te nemen. Harm Edens is al vanaf het begin in 1996 het vaste gezicht van Dit Was Het Nieuws.

In de eerste aflevering op 7 maart om 21.30 uur bij AVROTROS op NPO 1 zijn Frank Dane en Roxane Knetemann te gast. Frank Dane is een bekende Nederlandse radio-dj en televisiepresentator, voornamelijk bekend van zijn werk bij Radio 538 en RTL 4​​. Zijn carrière begon in de jaren negentig op Midvliet FM, gevolgd door Stadsradio Rotterdam.

Hij gebruikt sindsdien de naam Dane zodat het verband met zijn broer Robert Jensen minder snel wordt gelegd. Frank Dane presenteert samen met zijn sidekicks Jelte van der Goot en Airen Mylene De 538 Middagshow. Van maandag tot en met donderdag hoor je ze tussen 16.00 en 19.00 uur op Radio 538.

Roxane Knetemann is een voormalig Nederlands professioneel wielrenster. Ze heeft professioneel gereden tussen 2006 en 2019. Roxane is de dochter van de beroemde oud-wielrenners Gerrie Knetemann en Gré Donker. In haar carrière heeft ze opmerkelijke prestaties neergezet, waaronder tweemaal Nederlands kampioen worden op de puntenkoers in 2009 en 2012​.

Na haar wielercarrière werkt ze als televisiecommentator bij onder andere de NOS en als tafelgast bij Vandaag Inside. In 2023 was ze regelmatig te zien bij De Avondetappe. Roxane heeft met Ellen van Dijk een podcast: Wegkletsen. Daarin kletsen ze weg over de koers en het dagelijks leven.

Dit Was Het Nieuws bestaat sinds 1996. Het werd oorspronkelijk uitgezonden door de TROS, later door RTL en sinds 2017 door AVROTROS. Het programma is gebaseerd op het format van de Britse show Have I Got News for You, die al sinds 1990 wordt uitgezonden.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen