Gouden Televizier-Ring 2023 wordt vanavond uitgereikt
donderdag 12 oktober 2023

Gouden Televizier-Ring 2023 wordt vanavond uitgereikt

B&B Vol liefde (RTL 4), De Oranjezomer (SBS6) en Oogappels (BNNVARA) maken dit jaar kans op de Gouden Televizier-Ring. De genomineerden voor de belangrijkste Nederlandse televisieprijs zijn in september bekendgemaakt in de uitzending van RTL Boulevard.

De programma’s zijn door kijkers gekozen uit een longlist. Het Gouden Televizier-Ring Gala is op 12 oktober in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het wordt vanaf 20.30 uur live uitgezonden bij AVROTROS op NPO 1.

Op het gala worden in totaal zeven prijzen uitgereikt. Zo zijn acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga dit jaar genomineerd voor de Televizier-Ring voor de beste acteur of actrice. André van Duin, Raven van Dorst en Hélène Hendriks maken kans op de Televizier-Ster Presentator.

Bij de Televizier-Ring Talent gaat de strijd tussen Jurre Geluk, Monica Geuze en Noa Vahle. Geuze is met haar vlog ook in de race voor een tweede Televizier-Ring, de prijs voor de beste online serie. Ook de FOMO Show van KRO-NCRV en de YouTube-serie Politie 24/7 zijn in die categorie genomineerd.

Het Gouden Televizier Ring-Gala wordt dit jaar gepresenteerd door Jan Smit en Peter Pannekoek. Vorig jaar won Even tot hier (BNNVARA) de Gouden Televizier-Ring.

Bron: Nu.nl/BM
Foto’s: RTL/William Rutten/Mark de Blok

Bericht delen