Charles Groenhuijsen bevestigt dat Op1 stopt
donderdag 7 december 2023

Charles Groenhuijsen bevestigt dat Op1 stopt

Charles Groenhuijsen heeft woensdagavond bevestigd dat talkshow Op1 stopt vanaf september 2024. De presentator zei dat het nieuws “rauw op het dak” is gevallen.

“Tot onze verbazing en ons ongenoegen hoorden wij vandaag dat er morgen een persbericht verschijnt waarin de NPO bekend gaat maken dat BNNVARA een talkshow gaat maken op ons, op dit tijdstip”, zei Groenhuijsen. “Dat valt ons rauw op het dak, maar u bent nog niet van ons af. We gaan nog zes maanden knallen.”

Het AD schreef woensdag op basis van bronnen dat Op1 vanaf september verdwijnt. Khalid & Sophie schuiven door naar dat tijdstip. De AVROTROS bevestigde na berichtgeving van de krant aan Nu.nl dat Eva Jinek vanaf september 2024 een nieuwe actualiteiten- en cultuurshow presenteert. Haar programma wordt van maandag tot en met donderdag om 19.00 uur uitgezonden.

Hoe het nieuwe programma van Jinek er precies gaat uitzien en wat de titel wordt, is vooralsnog onbekend. Ook is het onduidelijk wat er wordt uitgezonden op de vooravond op vrijdag. De NPO wilde de verschuivingen niet bevestigen en zei pas te reageren als er meer duidelijk is over de totale programmering van NPO 1 in 2024/2025.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen