BNNVARA stopt met talkshow Op1 vanwege ‘verschil van inzicht’
woensdag 21 juni 2023

BNNVARA stopt met talkshow Op1 vanwege ‘verschil van inzicht’

BNNVARA werkt vanaf 1 augustus niet langer mee aan de talkshow Op1 vanwege ‘een verschil van inzicht over de aansturing en invulling van het programma’. Dat heeft de omroep woensdag bekendgemaakt.

Er zou al enkele weken gesproken zijn over een andere redactionele structuur om een meer eigen geluid te kunnen laten horen. De NPO laat aan Nu.nl weten op de hoogte te zijn van het besluit van BNNVARA. ‘We gaan met de overige betrokken omroepen om de tafel om verder te praten over de invulling van de uitzendavond van BNNVARA vanaf 1 augustus. We bedanken de omroep voor 3,5 jaar mooie Op1-uitzendingen.’

BNNVARA is sinds de start van Op1 in 2020 bij het programma betrokken. De talkshow wordt elke avond door een duo van een andere omroep gepresenteerd. Natasja Gibbs en Amber Kortzorg zijn de huidige presentatoren op vrijdag namens BNNVARA. De andere avonden worden gemaakt door WNL, Omroep MAX en de EO.

Opvallend is dat recent ook eindredacteur Rachel Franse vertrok bij Op1. Zij was sinds het begin betrokken bij de talkshow. Tegen de Volkskrant zegt ze dat haar vertrek te maken heeft met overkoepelend hoofdredacteur Bert Huisjes van Op1, die een ‘voor haar persoonlijk onveilige werkomgeving’ zou hebben gecreëerd.

In een intern bericht schrijft directeur Suzanne Kunzeler van BNNVARA: ‘Dit is een enorme aderlating. Sinds mensenheugenis hebben wij een rol gespeeld op de late night met vele mooie programma’s. Daarom vinden wij het ontzettend jammer dat het nu stopt.’

De omroepen WNL, Omroep MAX en de EO, alsook co-producent TVBV, betreuren dat BNNVARA heeft besloten uit Op1 te stappen.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen