Banijay Benelux bundelt krachten met Topkapi
donderdag 15 december 2022

Banijay Benelux bundelt krachten met Topkapi

Banijay Benelux, de thuishaven van verschillende creatieve contentproducenten, maakt bekend per vandaag de krachten te bundelen met Topkapi, producent van onder andere dramaseries als Vliegende Hollanders en De Verschrikkelijke Jaren Tachtig en de films Piece of my Heart en Close.

Met deze strategische samenwerking breidt Banijay Benelux haar scripted portfolio verder uit en verstevigt haar positie op de internationale markt op het gebied van coproducties en de ontwikkeling van dramaseries en films.

Peter Lubbers, CEO Banijay Benelux: “Wij verheugen ons enorm op de samenwerking met Topkapi dat een geweldige reputatie heeft als het gaat om kwalitatief hoogwaardige dramaseries en films. Daarbij heeft het bedrijf een indrukwekkend internationaal creatief netwerk dat naadloos aansluit op onze ambities met betrekking tot coproducties buiten onze landsgrenzen.”

Frans van Gestel, Producent Topkapi: “In Banijay Benelux hebben wij een internationaal opererende partner gevonden die ons de mogelijkheid geeft om onze ambitie ten aanzien van het coproduceren van internationale series te verwezenlijken. De slagkracht van Banijay’s internationale sales en distributie stelt ons in staat onze nieuwe titels en catalogus, met meer dan 100 verschillende films en series, onder de aandacht brengen bij internationale partijen en tevens nieuwe relaties op te bouwen met internationale schrijvers, regisseurs en producers.”

Topkapi is een gevestigd productiebedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in ontwikkeling en productie van films en dramaseries. Het bedrijf wordt creatief en zakelijk geleid door Laurette Schillings, Arnold Heslenfeld en Frans van Gestel. Dankzij het creatieve talent waar Topkapi wereldwijd mee werkt, telt het bedrijf 50 internationale coproducties en ruim 100 verschillende films en series in de catalogus.

Het bedrijf coproduceerde meerdere award winning titels zoals de met een Academy Award en BAFTA bekroonde film Another Round en de film Close die op dit moment in de race is voor vier European Awards. Topkapi werkt met auteurs van naam en faam uit binnen en buitenland, maar maakt zich ook sterk voor eigenzinnig talent.

Bron: Banijay Benelux/BM

Bericht delen