Ashar Medina en Kaap Holland lanceren Saturnino & Kongo Productions
woensdag 30 maart 2022

Ashar Medina en Kaap Holland lanceren Saturnino & Kongo Productions

Scenarioschrijver en showrunner Ashar Medina en Kaap Holland starten samen het productiehuis Saturnino & Kongo Productions. Het bedrijf zal opereren als label van Kaap Holland en worden geleid door executive producers Ashar Medina en Maarten Swart. Saturnino & Kongo richt zich op de ontwikkeling en productie van ambitieuze en inclusieve series voor een Nederlands en internationaal publiek.

Ashar Medina zal zijn ervaring als scenarist, regisseur en script editor inzetten om met Saturnino & Kongo high-end series te creëren die het huidige medialandschap verrijken. Met een uitgebreid netwerk van talentvolle, diverse makers zal de focus van Saturnino & Kongo liggen op het produceren van zowel commerciële als sociaal geëngageerde content.

Ashar Medina: “Met de lancering van Saturnino & Kongo komt een lang gekoesterde droom uit om met meer creatieve vrijheid verhalen te vertellen die mijn generatie mist en die tegelijkertijd een groot publiek kunnen aanspreken. Gesteund door de ervaring van Kaap Holland op het gebied van succesvolle grote producties, kan ik niet wachten om onze series aan de wereld te presenteren.”

“Ashar is een van de meest getalenteerde en vooruitstrevende showrunners van Nederland, die een generatie nieuwe makers vertegenwoordigt. Ik kijk er enorm naar uit om samen creatieve grenzen te verleggen en ambitieuze, eigentijdse high-end series te maken”, aldus Maarten Swart van Kaap Holland.

Ashar Medina schreef scenario’s voor bekroonde hitseries als Mocro Maffia en Mees Kees, en ontwikkelde daarnaast de Gouden Kalf winnende tv-film Jungle. In 2022 verschijnen de kinderfilm Dojo en de romantische misdaadserie De Life. Op dit moment schrijft Medina de live action speelfilm-adaptatie van zijn graphic novel De Neukpiet in samenwerking met Kaap Holland Film.

Bron: Kaap Holland Film/BM

Bericht delen