Aandacht voor impact hersenaandoening bij MAX
donderdag 1 december 2022

Aandacht voor impact hersenaandoening bij MAX

Op woensdag 7 december vragen Omroep MAX en de Hersenstichting aandacht voor de impact van een hersenaandoening in het live tv-programma Geef om je hersenen. Zo vertellen onder anderen Mariska Bauer en Viggo Waas hun verhaal.

Ruim vier miljoen mensen in Nederland hebben een hersenaandoening. Presentatoren Sybrand Niessen en Martine van Os gaan in gesprek met toponderzoekers die er alles aan doen om hersenaandoeningen beter te behandelen en in de toekomst te voorkomen. En er zijn optredens van Ricky Koole, Joe Buck, Desray en Berget Lewis. Geef om je hersenen is te zien op woensdag 7 december om 20.30 uur bij MAX op NPO 1.

De gevolgen van een hersenaandoening zijn groot, want je hersenen bepalen wie je bent en wat je kunt. En het kan iedereen overkomen; jong en oud. In Geef om je hersenen zien we meerdere persoonlijke verhalen van mensen die te maken hebben met een hersenaandoening. Mariska Bauer werd getroffen door een herseninfarct. Samen met Frans Bauer vertelt ze in de studio over de impact die dit heeft op haar leven.

Cabaretier en ambassadeur van de Hersenstichting Viggo Waas vertelt openhartig over de gevolgen van zijn herseninfarct en waar hij de kracht vandaan haalde om zichzelf weer terug te vinden. “Er kan zoveel stuk gaan in je hoofd. Dat besef je pas als je niks meer kan. Het kan echt iedereen overkomen. Ik heb intens geluk gehad dat ik door een operatie, die vijf jaar geleden nog niet eens bestond, een tweede kans heb gekregen”, aldus Waas.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Omroep MAX

Bericht delen