Willemijn Veenhoven nieuwe presentator Kunststof
vrijdag 15 september 2023

Willemijn Veenhoven nieuwe presentator Kunststof

De NTR verwelkomt Willemijn Veenhoven per 1 oktober als presentator van Kunststof, het kunst- en cultuurprogramma op NPO Radio 1. Ze neemt hierbij het stokje over van Gijs Groenteman die overstapt naar BNNVARA.

Willemijn is geen onbekende van het programma, zo valt ze al regelmatig in en presenteerde ze de hommage aan Jellie Brouwer eerder dit jaar. Willemijn: “Kunststof is een prachtprogramma, een van de mooiste programma’s op de radio. Ik ben ongelooflijk blij dat ik de vaste presentator word.”

Sinds 2001 is Willemijn een bekende stem op de Nederlandse radio. Zo presenteerde ze onder andere BNN Today en De Nieuws BV op NPO Radio 1. Na een uitstapje als tv-presentator van Vroege Vogels en Op1 is ze sinds 2021 weer te horen op de radio bij BNNVARA in Spijkers met Koppen, wat ze naast Kunststof blijft presenteren.

Hoofdredacteur Annemiek Kortlang: “Ik ben heel blij dat wij Willemijn Veenhoven nu echt voor vast kunnen verwelkomen in ons team. Met haar jarenlange ervaring op NPO Radio 1 en haar liefde voor interviewen heb ik alle vertrouwen in Willemijn. Ze heeft de afgelopen maanden al laten zien hoe goed ze bij ons programma en het team past. Ze is al snel een vaste waarde voor Kunststof geworden.”

Kunststof is al meer dan twintig jaar het kunst- en cultuurprogramma van de NTR op NPO Radio 1, waarin prominenten uit de cultuursector een uur lang worden geïnterviewd. Het programma is van maandag tot en met donderdag te horen van 19.00 tot 20.00 uur.

Bron: NTR/BM
Foto: Annemieke van der Togt/NTR

Bericht delen