Voorlopig oordeel: Van Someren wint kort geding over radioshow
woensdag 19 juni 2024

Voorlopig oordeel: Van Someren wint kort geding over radioshow

Radio-dj Rob van Someren is op weg het kort geding tegen zijn werkgever Talpa Radio te winnen. De rechter gaf woensdag aan het einde van de zitting aan dat ze Van Someren gelijk wil geven, als de partijen er komende dagen samen niet uitkomen.

De dj spande de rechtszaak aan met het doel dat hij zijn programma Somertijd op doordeweekse dagen op Radio 10 kan blijven maken. De partijen gaan komende dagen met elkaar in gesprek. Uiterlijk maandag moeten ze de rechter laten weten of ze onderling een oplossing hebben bereikt.

Per 1 juli zou Gijs Staverman met een middagprogramma bij Radio 10 beginnen. Somertijd zou daarvoor naar het weekend moeten verhuizen. Van Someren (60) werkt al negen jaar voor Radio 10 en eist dat zijn arbeidsvoorwaarden niet wijzigen en Radio 10 zich houdt aan de gemaakte afspraken in het contract. Daarin staat dat hij een programma maakt op werkdagen tussen 16.00 en 19.00 uur.

Eenzijdige beslissing
Van Someren zegt dat de verhuizing van zijn programma naar het weekeinde een eenzijdige beslissing is geweest van moederbedrijf Talpa, zonder overleg met de stationsdirecteur van Radio 10 en hemzelf. Hij wilde dit laten toetsen door de rechter.

De rechter is het met Van Someren eens, liet ze aan het einde van de zitting blijken. “Ik vind het van Talpa niet zo zorgvuldig wat er is gebeurd. Wat ik heel erg mis, is dat de dj niet in de besluitvorming is meegenomen. Als er iets wijzigt in de programmering, verwacht ik dat u met de hoofdrolspelers overlegt.” Tegen Van Someren zei ze: “U bent voor een voldongen feit gesteld.”

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen