Qmusic Top 40 Awards: Antoon is Beste Artiest
zaterdag 4 februari 2023

Qmusic Top 40 Awards: Antoon is Beste Artiest

Vrijdag zijn in een afgeladen Rotterdam Ahoy de Qmusic Top 40 Awards uitgereikt. Antoon werd bekroond tot Beste Artiest en de award voor Grootste Hit van het afgelopen jaar ging naar Flemming met het nummer Automatisch.

Presentator Domien Verschuuren kon ook direct bekendmaken dat de Qmusic Top 40 Awards volgend jaar terugkeren in Rotterdam Ahoy. De Haagse band Son Mieux mocht de award voor Beste Nieuwkomer in ontvangst nemen. Op de publieksprijzen van dit jaar werd massaal gestemd en deze gingen naar Suzan & Freek voor Beste Live Act en naar Kris Kross Amsterdam voor Beste DJ-act.

Internationaal vielen Harry Styles, David Guetta, Coldplay, Ed Sheeran en Rosa Linn in de prijzen. Met uitzondering van de publieksprijzen worden alle awards uitgereikt op basis van het succes van de nummers en artiesten in de toonaangevende hitlijst van Nederland.

Alle winnaars:
Grootste Hit Nationaal: Automatisch – Flemming
Grootste Hit Internationaal: As it Was – Harry Styles
Beste Artiest Nationaal: Antoon
Beste Artiest Internationaal: Ed Sheeran
Beste Nieuwkomer Nationaal: Son Mieux
Beste Nieuwkomer Internationaal: Rosa Linn

Publieksprijzen:
Beste Live Act Nationaal: Suzan & Freek
Beste Live Act Internationaal: Coldplay
Beste DJ-act Nationaal: Kris Kross Amsterdam
Beste DJ-act Internationaal: David Guetta

Tijdens de ruim twee uur durende liveshow waren er optredens van onder andere internationale hitzangeres Becky Hill, Duncan Laurence en Suzan & Freek. Armin van Buuren opende samen met Davina Michelle de awardshow. Kris Kross Amsterdam sloot de show af met een enorme medley vol gastopredens van Tino Martin, Donnie, Roxeanne Hazes, Conor Maynard, Zoë Tauran en Sigourney K.

Bron: Qmusic/BM
Foto: Vincent van Dordrecht/Qmusic

Bericht delen