Online Radio Awards 2019 in Beeld en Geluid
woensdag 3 juli 2019

Online Radio Awards 2019 in Beeld en Geluid

Na de succesvolle eerste editie pakt de organisatie van de Online Radio Awards uit met het dagprogramma Online Radio Day op 9 oktober in Beeld en Geluid in Hilversum. De Online Radio Awards worden jaarlijks in samenwerking met de Dutch Media Week uitgereikt aan de meest opvallende online radiomakers.

De stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl zijn inmiddels gestart met deze editie, waarbij prijzen worden uitgereikt voor ‘internet only’ radiomakers en podcasters.

Categorieën
– Beste online radiostation
– Beste podcast
– Beste online presentator/presentatrice
– Beste online radio ambassadeur

Het publiek kan vanaf 1 augustus op de website zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. De jury kiest uit de short list met de meeste stemmen de winnaars. De shortlist bestaat per categorie uit vijf nominaties, maar dit jaar voegt de jury daar een wildcard-nominatie aan toe. Hiermee maken online stations en podcasts gericht op een niche onderwerp of doelgroep ook kans. De vakprijs voor ‘beste online radio ambassadeur’ wordt geheel door de jury bepaald.

De jury
Peter Contant (MAX Magazine/voorzitter v-OR)
Richard Otto (Tens Media/uitgever Spreekbuis.nl)
Pierre Papa (Radiocoach)
Isabelle Brinkman (Stationvoice RTL/voormalig dj/vj 3FM en TMF)
Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)
Amber Brantsen (Nieuwslezer NOS, presentatrice en radiomaakster)
Vincent Bijlo (Cabaretier, podcaster en radio columnist)

Tijdens de Dutch Media Week worden de winnaars van de Online Radio Awards op woensdag 9 oktober om 16.00 uur in Beeld en Geluid bekend gemaakt. Voorafgaand start vanaf 13.00 uur de Online Radio Day. Deze staat deels in het teken van 100 jaar radio, maar er wordt vooral vooruit geblikt.

Bron: Spreekbuis/BM

Bericht delen