NPO Radio 4-voeter op oudejaarsavond
vrijdag 23 december 2022

NPO Radio 4-voeter op oudejaarsavond

Op oudejaarsavond maakt de reguliere programmering op NPO Radio 4 plaats voor een speciaal kalmerend programma: NPO Radio 4-voeter, kalm klassiek voor jou en je huisdier. Als de vuurpijlen en sierpotten afgestoken worden, kunnen huisdieren en hun baasjes angstig en overprikkeld raken.

Daarom brengt de NTR samen met NPO Radio 4 een avondvullend programma met kalme klassieke muziek. Die muziek werkt kalmerend en vermindert stress. Ideaal om het jaar mee af te sluiten én te beginnen, bij uitstek geschikt voor NPO Radio 4-voeters en hun baasjes die angstig zijn door de onverwachte knallen en flitsen op oudejaarsavond. De presentatie is in handen van Hein van Eekert.

“Ik heb geen huisdieren, maar wat ik met ze gemeen heb, is een enorme angst voor vuurwerk. Ik vind het mooi om te zien, maar ik ben niet zo blij dat het op elke straathoek en in elke straat kan worden afgestoken”, zegt NPO Radio 4-presentator Hein van Eekert. “Voor de binnenblijvers heb ik op oudejaarsavond daarom een programma samengesteld met rustige, warme en gezellige muziek: soms voor op de achtergrond, soms om zachtjes mee te neuriën. Geen muzikaal behang, maar wel muziek zonder vuurwerk, met de warmte en knusheid van de open haard.”

NPO Radio 4-voeter is 31 december te horen van 19.00 tot 01.00 uur op NPO Radio 4 en nporadio4.nl. Hierdoor is het programma De Nacht (AVROTROS) een uur korter en komt Vrije Geluiden (VPRO) te vervallen.

Bron: NPO/BM

Bericht delen