KRO-NCRV lanceert The Grill op NPO BLEND
maandag 11 maart 2024

KRO-NCRV lanceert The Grill op NPO BLEND

KRO-NCRV start dinsdag 12 maart met The Grill op NPO BLEND. Dit nieuwe avondprogramma staat uitgebreid stil bij de achtergronden van het nieuws en brengt de beste classic hiphop, neo-soul en R&B.

De presentatie is in handen van twee jonge talenten. Afwisselend presenteert Elif Kan of Benji Heerschop de show. The Grill is elke dinsdag tot en met donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur te beluisteren op NPO BLEND.

Met dagelijks wisselende gasten behandelt The Grill actuele thema’s, dilemma’s en ontwikkelingen. Dit kan variëren van verkiezingsuitslagen tot aan kansenongelijkheid. En van de Ramadan tot aan populaire apps en trends. Luisteraars krijgen ruimschoots de gelegenheid om deel te nemen aan de uitzending en hun perspectief te delen. Hoe kijken zij tegen deze onderwerpen aan? Kunnen we van elkaar leren?

The Grill is een programma waar inhoud en muziek samenkomen. Elif Kan en Benji Heerschop zijn twee enthousiaste hosts met een passie voor muziek en grote maatschappelijke betrokkenheid. Beiden hebben ervaring op NPO Radio 1. Het station NPO BLEND is voor hen een nieuwe uitdaging.

Elif Kan: “Als muziek- en radioliefhebber ben ik getriggerd door de nieuwe zender NPO BLEND. Wat de zender in mijn ogen echt goud maakt, is dat ik er herkenning vind. Verhalen waar ik in het dagelijkse leven mee in aanraking kom en muziek die je niet snel ergens anders hoort. Die combinatie is nieuw en wat mij betreft onmisbaar.”

Benji Heerschop: “In onze middelbare schooljaren deelden mijn broer en ik een ochtendritueel van het luisteren naar onze ‘ochtendvibe’, van The Notorious B.I.G en 2Pac tot aan de Fugees. De pakkende, rauwe teksten op groovy beats gaven een heerlijke energie die ons in de juiste stemming bracht voor de dag. De middelbare school is al een tijd geleden, maar die energie probeer ik nog dagelijks te pakken.”

KRO-NCRV’s The Grill is van dinsdag tot en met donderdag te beluisteren op NPO BLEND via DAB+ en NPO Luister.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: Jelle Draper/KRO-NCRV (Benji Heerschop en Elif Kan)

Bericht delen