Genomineerden 17e editie RadioRing bekend
vrijdag 20 januari 2023

Genomineerden 17e editie RadioRing bekend

De afgelopen weken hebben luisteraars massaal gestemd op hun favoriete radioprogramma, radiopresentator en podcast van het jaar. AVROTROS maakt de genomineerden (in alfabetische volgorde) van de eerste stemronde bekend.

Genomineerden Gouden RadioRing (beste radioprogramma):
Aan De Slag! (NPO Radio 2, AVROTROS)
Adres Onbekend (NPO Radio 5, KRO-NCRV)
KINKSTART (KINK)
Somertijd (Radio 10)
Spijkers met Koppen (NPO Radio 2, BNNVARA)

Deze vijf programma’s hebben de meeste stemmen gekregen en maken kans op de felbegeerde Gouden RadioRing. Tevens maakt AVROTROS de genomineerden voor de RadioRing Beste Presentator en Beste Podcast bekend.

Genomineerden RadioRing Beste Presentator:
Bart Arens (NPO Radio 2, AVROTROS)
Tim Op Het Broek (KINK)
Marieke Elsinga (Qmusic)
Iris Enthoven (Radio 538)
Rob van Someren (Radio 10)
Emmely de Wilt (NPO Radio 2, KRO-NCRV)

Voor beste presentator zijn er zes genomineerden. Voor de vijfde en zesde plek is een gelijk aantal stemmen geteld en daarom wordt deze volgens het reglement als extra genomineerde meegenomen naar de tweede stemronde.

Genomineerden RadioRing Beste Podcast:
Brokko met Korthom & Lotte
De Cor Potcast
F1 Aan Tafel
FCA Daily: Alles over voetbal
Vrouwmibo

De stembussen voor de tweede stemronde zijn inmiddels geopend. Stemmen kan tot en met 26 januari 12.00 uur op RadioRing.nl. Tot dat moment kan de luisteraar bepalen welk radioprogramma, welke presentator en welke podcast uit de top 5 gaan winnen.

Wie uiteindelijk met dé radioprijzen van Nederland naar huis gaan, wordt bekendgemaakt op donderdag 26 januari vanaf 20.30 uur tijdens de RadioRing uitreiking, in aanwezigheid van de genomineerden en genodigden. Radio dj’s Rob Janssen en Jorien Renkema verzorgen de presentatie van de feestelijke uitreiking in De Vorstin te Hilversum. De winnaars worden via RadioRing.nl en de social media kanalen van AVROTROS bekendgemaakt.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen