Netflix komt met nieuwe Nederlandse actiefilm The Takeover
woensdag 19 januari 2022

Netflix komt met nieuwe Nederlandse actiefilm The Takeover

Netflix en dramaproducent Fiction Valley maken vandaag bekend samen te werken aan een nieuwe actiefilm van Nederlandse bodem.

The Takeover, zoals de Netflix film getiteld is, gaat over de zogenaamde ‘white hacker’ Mel die per ongeluk een internationaal hackers netwerk platlegt. De opnames zijn deze week van start gegaan en de actiefilm speelt zich grotendeels af in Rotterdam.

Holly Mae Brood neemt de rol van Mel Bandison op zich. Géza Weisz speelt de rol van Thomas Deen, haar partner in crime. De film is geschreven door Tijs van Marle, gebaseerd op een idee van Hans Erik Kraan en wordt geregisseerd door Annemarie van de Mond. De productie is in handen van Annemieke van Vliet en Femke Bennink van Fiction Valley.

Over The Takeover
Als de ethische hacker Mel Bandison bij een hightech zelfrijdende bus een hack onschadelijk maakt, legt ze daarmee onbedoeld een internationaal crimineel netwerk plat. Samen met Thomas Deen, haar onhandige blind date van de avond ervoor, slaat ze op de vlucht voor deze criminelen, maar ook voor de politie.

Annemarie van de Mond, regisseur: “Ik ben vereerd dat ik aan het roer sta van dit spannende avontuur en trots dat ik met deze fantastische cast mag werken. We gaan er iets geweldigs van maken.”

The Takeover is onze eerste Netflix Original actiefilm van Nederlandse bodem. We kijken er enorm naar uit om, onder leiding van Annemarie van de Mond, in dit genre een nieuwe Nederlandse film op de markt te brengen over een zeer actueel onderwerp”, voegt Janey van Ierland, Director Content Acquisitions Benelux & Nordics toe.

The Takeover verschijnt eind 2022 op Netflix.

Bron: Netflix/BM
Foto: Khalid Amakran/Netflix

Bericht delen