Minder groei voor Disney+
vrijdag 14 mei 2021

Minder groei voor Disney+

Disney heeft in de eerste drie maanden van 2021 minder nieuwe abonnees aan Disney+ weten te binden dan verwacht. Doordat het bedrijf vooral abonnees wist te trekken in India en Indonesië, waar gebruikers minder hoeven te betalen om naar series en films van de dienst te kijken, daalde de gemiddelde prijs die abonnees betalen.

Het aantal abonnees van Disney+ kwam uit op 103,6 miljoen, meldt Disney in het donderdag verschenen kwartaalverslag. Analisten hadden gerekend op meer dan 110 miljoen abonnees, onder meer vanwege de release van de langverwachte eerste Marvel-serie WandaVision.

Aangezien bioscopen en pretparken grotendeels gesloten waren, was de groei van de streamingdienst voor beleggers in de afgelopen tijd de belangrijkste indicatie van hoe het met Disney gaat. In de VS gaan de bioscopen weer open. Een deel van de nieuwe films laat echter op zich wachten.

Disney liet weten dat vrijwel alle producties in het slotkwartaal van vorig jaar zijn hervat. Maar door het uitstel van bepaalde films zou het bedrijf dit jaar tot 1 miljard dollar (bijna 830 miljoen euro) kunnen mislopen.

Alles bij elkaar boekte Disney in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 15,6 miljard dollar. Dat was in de eerste drie maanden van 2020, toen vooral China last had van de corona-epidemie, nog 18 miljard dollar. De nettowinst viel met 1,1 miljard dollar wel hoger uit dan de 520 miljoen dollar van vorig jaar.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen