“Creativiteit managen is een kunst op zich”
vrijdag 26 januari 2024

“Creativiteit managen is een kunst op zich”

In de BM Media Lounge, waarin BM een podium biedt aan mediapersonen die hun eigen interviewpartners kunnen uitnodigen, gaat host Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, format-ontwikkelaar en maker van de podcast Content Wars, ditmaal in gesprek met Tarik Traidia.

Tarik is creative director en partner bij producent NewBe. Zijn vader is Hakim uit Sesamstraat en oom Karim regisseerde de vermaarde film De Poolse Bruid, dus media maken zit Tarik in het bloed. Hij zegt: “Bij NewBe heeft het al vanaf de start in ons DNA gezeten om jonge doelgroepen te willen bereiken. We werken veel met jonge talenten. De concurrentie op dit gebied neemt overigens wel toe.”

“Het managen van creativiteit is best een kunst. NewBe heeft een non-hiërarchische werkwijze en dat levert resultaat op. We willen graag formats ontwikkelen die ook kansen maken in het buitenland. Zo produceerden we een nieuwe versie van Heartbreak High in Australië. Momenteel werken we aan de film Superkrachten voor je hoofd, onder regie van Dylan Haegens. Het thema is: hoe kunnen kinderen met eenvoudige mentale oefeningen de baas worden in hun hoofd? Een dergelijk onderwerp gaat ook ongetwijfeld brede kansen op een vervolg bieden.”

Bron: BM

Bericht delen