Anne Frank Videodagboek wint Europese internetprijzen
vrijdag 20 november 2020

Anne Frank Videodagboek wint Europese internetprijzen

Wat als Anne Frank voor haar 13e verjaardag een mobiele telefoon had gekregen in plaats van een dagboek? Met die gedachte liet de Anne Frank Stichting de YouTube-serie Anne Frank Videodagboek maken. Daarin schrijft Anne niet, maar vlogt ze over de periode in het Achterhuis.

Het videodagboek is gemaakt door Every Media in samenwerking met de Anne Frank Stichting. Jongeren lezen minder dan vroeger, maar kijken juist veel online video’s. De 13-jarige actrice Luna Cruz Perez neemt daarom de vlogcamera ter hand en speelt op die manier een Anne waarmee veel leeftijdsgenoten zich kunnen identificeren.

Het project heeft nu twee Europese internetprijzen gewonnen. De vijftiendelige videoserie won bij de Lovie Awards de Zilveren Juryprijs en de Publieksprijs voor Video in de categorie Entertainment en Sport.

Volgens de Anne Frank Stichting heeft het videodagboek sinds de lancering wereldwijd ruim 6,5 miljoen kijkers getrokken. “We krijgen veel positieve reacties, vooral van jongeren die middels het videodagboek verbinding maken met het meisje Anne”, zegt directeur Ronald Leopold. “Het winnen van de Lovie Awards bevestigt hoe goed het videodagboek gemaakt is.”

Frank de Horde, producent Every Media: “We hadden nooit verwacht, toen wij dit vernieuwende idee aan de Anne Frank Stichting presenteerden, dat het zoveel belangstelling zou opleveren. Hierin hebben regisseur Hanna van Niekerk en schrijvers Natascha van Weezel en Wies Fest een belangrijke rol gespeeld.”

De videoserie is Nederlands gesproken met ondertiteling in het Duits, Engels, Frans, Hebreeuws, Japans, Portugees, Russisch en Spaans. Alle personages, locaties en gebeurtenissen in de serie zijn gebaseerd op Anne Franks dagboekbrieven.

Bron: NOS/BM

Bericht delen