Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitreiking Buma NL Awards

maandag 2 oktober

Poppodium 013 in Tilburg staat maandag 2 oktober 2023 in het teken van de uitreiking van Buma NL Awards. Het is daarmee voor het eerst plaats van handeling van de conferentie en het festival voor de Nederlandstalige muziek. Met de verhuizing van Utrecht naar Tilburg krijgt Buma NL ook een inhoudelijke opfrisbeurt: meer dan ooit staan de tekstschrijvers en componisten van het volkse repertoire in de spotlights. Bovendien wordt de Buma NL Awards-show in ere hersteld.

Buma NL is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gekarakteriseerd door interactieve panels, discussies, masterclasses, showcases en de Buma NL Awards show. Het is het professioneel middelpunt voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire en kent dit jaar als thema: verbinding door creatie. Auteurs en componisten van Nederlandstalig werk worden nadrukkelijk in de schijnwerpers gezet.

De Buma NL Awards zijn gebaseerd op gegevens van GfK, Soundaware en de Stichting Nederlandse Top 40. Aan de hand van een kwantitatieve analyse van verkoopcijfers (tracks en albums) en airplaycijfers (tracks) over de periode van 1 juni 2022 tot en met 31 mei 2023 worden de uiteindelijke winnaars van de Buma NL Awards bepaald. De vernieuwde opzet voor de Buma NL Awards wordt binnenkort bekendgemaakt.

Gegevens

Datum:
maandag 2 oktober

Locatie

Poppodium 13
Veemarktstraat 44
Tilburg, 5038 CV Nederland
+ Google Maps