Thijs Pennings, Eindredacteur nieuws bij Omroep Venlo
maandag 31 mei 2021

Thijs Pennings, Eindredacteur nieuws bij Omroep Venlo

Thijs Pennings, eindredacteur bij Omroep Venlo, noemt het afgelopen jaar “een jaar met veel uitdagingen”. Uitdagingen die soms de boel op zijn kop zetten maar goed zijn opgepakt door de 15 vaste medewerkers en tientallen vrijwilligers van Omroep Venlo. “Zo’n pandemie is een goeie periode om als lokale omroep te laten zien hoe relevant je kunt zijn.”

“In de begintijd hebben we dagelijks in onze nieuwsprogramma’s aandacht besteed aan corona. Wij ontvingen de burgemeester regelmatig in ons actualiteitenprogramma Nedinscoplein. De burgemeester is ook voorzitter van onze veiligheidsregio en dus werden die gesprekken ook regelmatig uitgezonden door andere omroepen in de regio. Gemiddeld zagen we dat dagelijks een kwart meer mensen onze berichten op internet lazen.”

Omroep Venlo kreeg er die eerste maanden ook een functie bij. “We werden een soort ‘troost-tv’ en hebben in het voorjaar overdag veel historische programma’s uitgezonden, voor mensen die thuis zaten. We hebben rond carnaval ook hard gewerkt om dat feestgevoel – dat nu niet op locatie kon – mensen thuis via de televisie mee te laten beleven. Bij de landelijke verkiezingen hebben we een aantal kandidaten uit dit gebied uitgebreid geportretteerd in onze uitzending.”

“Vanaf het begin is iedereen bij de omroep natuurlijk gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken en die switch is bij ons goed gemaakt. Alleen gingen de verslaggevers uiteraard wel gewoon op pad. Er was veel behoefte aan lokale informatie en in het begin zijn bij ons ook veel extra onderwerpen gemaakt. Vrijwilligers maken bij ons vooral podcasts, die via internet worden verspreid.”

Bron: BM
Foto: Presentator Harry Lucker aan tafel met gasten Leon Thomassen en Rob Rambags

Bericht delen