Richard van der Veen, Directeur en eindredacteur bij Streekstad Centraal
woensdag 14 april 2021

Richard van der Veen, Directeur en eindredacteur bij Streekstad Centraal

“Bij ons is alles ‘online first’ dus we publiceren onze verhalen zo snel mogelijk op onze website en op onze social media-kanalen”, zegt Richard van der Veen, eindredacteur en directeur bij Streekstad Centraal, de streekomroep voor de regio Alkmaar (waar ook Heerhugowaard, Langedijk en de Duinstreek bij horen).

“Tv en radio zijn bij ons eigenlijk bijproducten. Er zijn drie mensen volledig werkzaam voor de omroep en we maken gebruik van ZZP-ers en vrijwilligers. In totaal zo’n 15 mensen zijn regelmatig en zo’n 6 mensen dagelijks betrokken bij onze berichtgeving.”

“We hebben in onze berichtgeving veel aandacht besteed aan corona, maar wel steeds vanuit een nieuwsperspectief. Lezers wisten ons de afgelopen tijd goed te vinden. Ik denk dat we gemiddeld per dag 35 procent meer bezoekers hebben dan voor de corona. Heb wel de indruk dat mensen nu een beetje ‘corona-moe’ zijn en dat we wat extra aandacht gaan besteden aan andere, meer positieve zaken. Afgelopen week zijn bijvoorbeeld de herstelwerkzaamheden begonnen aan een uitgebrande parkeergarage in het centrum. Daar is een mooie fotoreportage bij gemaakt en die wordt nu goed bekeken.”

Coronaproof studio
“Corona heeft bij ons sommige ontwikkelingen wel versneld. Zo hebben we een speciale podcast-studio laten maken en die studio is helemaal coronaproof. Podcasts die daar gemaakt worden zenden we ook uit via de radio. We vergaderen vaak via Zoom en hebben direct contact met elkaar via WhatsApp-groepen. Maar dat deden we voor corona ook al steeds vaker. Meer thuis werken was voor ons dus niet een hele grote stap. Ook commercieel is bij ons alles redelijk doorgegaan en hebben adverteerders bij ons nog steeds geld genoeg om te adverteren. Ik heb het dan wel vooral over online-advertenties.”

Nieuwsapp
“Bij Streekstad Centraal hebben we investeringen naar voren gehaald, zoals de ontwikkeling van een laagdrempelige nieuwsapp, omdat we zien dat de belangstelling voor lokaal nieuws nu extra groot is. De gemeente Alkmaar vindt een goede lokale omroep belangrijk en heeft dus ruimte voor ons gemaakt in haar budget. Daar zijn we erg blij mee, want nu kunnen we doorontwikkelen en onszelf blijven verbeteren. Een ander punt van aandacht is de aanstaande fusie tussen de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk. Dat zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen een belangrijk thema gaan worden. We zijn nu al aan het kijken of we daar een wekelijkse podcast of tv-programma voor kunnen optuigen en wat daar facilitair voor nodig is.”

Bron: BM

Bericht delen