Maurice Ramaekers maakt documentaire over bewogen geschiedenis SC ’t Gooi
zaterdag 29 januari 2022

Maurice Ramaekers maakt documentaire over bewogen geschiedenis SC ’t Gooi

Regisseur Maurice Ramaekers verdiept zich in de geschiedenis van SC ’t Gooi, een sportvereniging in Hilversum die onder de oude naam HVV ’t Gooi in de jaren vijftig en zestig betaald voetbal heeft gespeeld.

Maurice Ramaekers is de afgelopen jaren steeds meer betrokken geraakt bij het vrijwilligerswerk binnen de club omdat zijn dochter er voetbalt. Hij heeft contact met clubarchivaris Hans Swierstra sr. Het plan is ontstaan om een film te maken over de geschiedenis van SC ’t Gooi. John de Mol sr. en jr. waren bijvoorbeeld bekende leden van de sportvereniging.

Ramaekers: “In de film, een documentaire van 35 tot 40 minuten, willen we laten zien op welke bijzondere wijze de club is opgericht, door vijf jongens van 15 tot 16 jaar. We willen ook tonen hoe de club zich in de vroege jaren ontwikkelde en hoe het tot grote successen en betaald voetbal kwam. Dit alles in het decor van de Hilversumse Bloemenbuurt, de Gijsbrecht van Amstelstraat, Sportpark Berestein en de legendarische Dudok tribune.”

“Onlangs opgedoken unieke videobeelden van Hans Schoevers uit 1968, met daarin een jonge Johan Cruijff die de opening van het jeugdhonk verricht, geven de film een extra bijzondere lading. Ook legden we de hand op nooit eerder vertoonde 8 mm-beelden van het kampioenschap van 1959 naar de hoogste divisie van het betaalde voetbal en tonen we fotomateriaal uit vervlogen tijden.”

Het camerawerk van de documentaire is van David Vaessen, die ook verantwoordelijk is voor producties als Dit zijn de Van Rossems en De Tiende van Tijl. David weet als geen ander de sfeer neer te zetten van een historische documentaire met een persoonlijke invalshoek.

Ramaekers: “De insteek dat je als maker eigenlijk niet alleen bezig moet zijn met je eigen werk, maar dat je er ook veel voldoening en waardering uit haalt om iets voor de gemeenschap te doen, vind ik een interessante. Zeker in deze tijd, waar individualisme hoogtij viert. Ik maak deze film met enthousiaste collega’s uit het vak en heb de steun van onder andere de gemeente. Ook is er belangstelling voor de film in het kader van de Nationale Sportherdenking op 4 mei.”

“We zoeken nog enkele sponsors, want er moet nog wat werk aan de documentaire gedaan worden. De film zal uiteindelijk middels een feestelijke première vertoond worden aan alle leden en belangstellenden binnen de club. Ook zullen we media-aandacht genereren via plaatselijke en hopelijk ook landelijke media. Het uiteindelijke resultaat van de film bepaalt of er meer uitzendmogelijkheden zijn op regionale of landelijke mediakanalen.”

Bron: BM

Bericht delen