Irmgard Kuster, Omroepcoördinator bij Slotstad RTV
maandag 22 maart 2021

Irmgard Kuster, Omroepcoördinator bij Slotstad RTV

Irmgard Kuster werkt tien uur per week als Omroepcoördinator bij de omroep Slotstad RTV, die begin april naar een nieuwe studio in het centrum van Zeist verhuist.

Irmgard Kuster: “Je merkt dat mensen ons nodig hebben in dit soort tijden. Niet alleen voor informatie uit de buurt, maar ook om geamuseerd te worden. Toen corona een jaar geleden uitbrak, konden een paar vrijwilligers hun radioprogramma’s niet meer maken. Sommigen gingen radio maken vanuit huis en anderen gingen heel creatief samenwerken: één in de studio, terwijl de ander thuis zat.”

Nieuwe programma’s
“Wij zijn er niet alleen in geslaagd de boel draaiende te houden, maar het is zelfs gelukt actueel nieuws te blijven brengen en nieuwe tv-programma’s te ontwikkelen. Een nieuw programma was bijvoorbeeld In het Voorbijgaan, waarin historicus Willem de Bruin de kijker meenam naar de meest bijzondere historische plekken in de regio.”

“Eind vorig jaar hebben we daarnaast een nieuwe talkshow uitgezonden, genaamd Studio Daan. Hierin ontving beginnende presentator Daan Warnas Zeistenaren en Bunnikers met een interessant verhaal. Die show krijgt zeer binnenkort zeker een vervolg.”

Stageplekken
“De omroep werkt voor tv-producties nauw samen met Tangram Media, ook wel Deltafilm. Niet alleen biedt dit bedrijf stageplekken aan jongeren die het mediavak willen leren, ook worden vrijwilligers van Slotstad RTV betrokken bij de producties en kunnen ze ervaring opdoen in het vak.”

“Sinds vorig jaar vormen de besturen van de drie lokale omroepen in de Utrechtse Heuvelrug een streekomroep. Op programmatisch niveau, wordt gesproken over hoe de inhoudelijke samenwerking als streekomroep in de toekomst zal kunnen plaatsvinden. We wisselen nu al radioprogramma’s uit.”

Verhuizing
“In april staat de verhuizing van Slotstad RTV naar de nieuwe studio in de bibliotheek van Zeist gepland. Niet alleen komen we zo op een meer zichtbare plek te zitten, ook wordt de verdere samenwerking met organisaties en instellingen een stuk makkelijker.”

Bron: BM
Foto: Cato leert werken met meerdere camera-opstellingen

Bericht delen