Bart Nelissen, Hoofdredacteur Omroep Peel en Maas
maandag 29 maart 2021

Bart Nelissen, Hoofdredacteur Omroep Peel en Maas

“We hebben het hier in Noord Limburg best zwaar gehad tijdens de corona”, zegt Bart Nelissen, Hoofdredacteur bij Omroep Peel & Maas. “We hebben hier in het oog van de storm gezeten”. Even waren ze de grootste corona-brandhaard van Nederland. “Onze redactie staat precies tussen twee rouwcentra in en we zagen hier echt de auto’s aan twee kanten af en aan rijden.”

“We hebben de programmering in die periode meteen aangepast en ervoor gezorgd dat de bevolking regelmatig vragen kon stellen aan een huisarts en onze burgermeester. Hebben we veel goede reacties op gekregen. Iedere dag publiceerden we via onze platforms minimaal drie video-items, die corona-gerelateerd waren. We zien dat er nu gemiddeld drie keer zoveel mensen als normaal dagelijks onze berichtgeving volgen.”

“Die groeiende aandacht van luisteraars en kijkers is ook de lokale huisartsen opgevallen en die hebben ons benaderd met de vraag of we drie keer per week een speciale vaccinatie-update konden uitzenden. Bij de omroep zijn 110 vrijwilligers actief waarvan een deel – toen de pandemie begon – thuis bleef. Gelukkig hebben we redelijk veel jonge makers die in de begintijd veel op konden pakken. Omdat de agenda door corona behoorlijk leeg blijft is de focus bij ons vooral op actualiteiten gericht.”

“We verwachten hier dat het tot de zomer wel zo doorgaat met de avondklok. We hebben recent ook een leuke rol kunnen spelen bij het carnaval. In september hebben we met alle twaalf carnavalsverenigingen besproken dat we geen activiteiten zouden organiseren maar dat de omroep het ‘podium’ zou worden waarop alles zou gebeuren.”

“Dat leidde tot een golf aan creativiteit rond carnaval. Een leuke carnavalsquiz met prinsen, een pubquiz waar iedereen aan mee kon doen. Er is zelfs een variant op de Masked Singer bedacht, waarbij een lokale bekendheid met een masker op een lokaal carnavalsliedje heeft gezongen. We hebben nu onze 30ste talkshow rond corona uitgezonden.”

“Aan de landelijke verkiezingen hebben we wel aandacht besteed, maar vooral aan onderwerpen die Noord- en Midden Limburg raken. En daar hebben we over gepraat met kandidaten, die hier vandaan komen en zich verkiesbaar hebben gesteld.”

Bron: BM
Foto: Bart Nelissen doet de regie van een programma, foto gemaakt door Dick Holthuis

Bericht delen