Crowdfunding voor documentaire over Dolfijn FM Curaçao
vrijdag 16 september 2022

Crowdfunding voor documentaire over Dolfijn FM Curaçao

20 jaar geleden stapten vijf radiomakers uit Nederland op het vliegtuig naar Curaçao. Geen van deze vijf personen waren ooit op het eiland geweest en nu gingen ze er wonen en werken.

Marcel Hofman (49) was een van de eerste lichting radiomakers die werd aangenomen om naar Curaçao te verhuizen en Dolfijn FM op te zetten. Marcel is sinds zijn 16e jaar werkzaam in de media. In verschillende functies voor en achter de schermen heeft hij altijd met passie gewerkt.

Bij Dolfijn FM was hij betrokken bij het inrichten van de studio’s, het bedenken en presenteren van diverse programma’s. En ook het inspreken en produceren van radiocommercials en het organiseren van acties en events rondom Dolfijn FM Curaçao. In totaal heeft Marcel drie jaar gewerkt bij Dolfijn FM en hij heeft veel verhalen te vertellen.

Marcel

Marcel Hofman: “Het radiostation Dolfijn FM en het eiland Curaçao hebben nog altijd een plek in mijn hart. 20 jaar na het begin van Dolfijn FM wil ik graag het verhaal vertellen in een documentaire. Het was mijn jongensdroom: wonen en werken in het buitenland bij een radiostation.”

Radiomakers die bij Dolfijn FM hebben gewerkt zijn onder anderen Mischa Blok (NPO Radio 1), Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2) en Niek van der Bruggen (Radio 538).

Hofman: “Ik wil zoveel mogelijk hoofdrolspelers spreken voor de documentaire. Naast de verhalen zien we de locaties op Curaçao waar Dolfijn FM haar studio’s heeft gehad. We laten de sfeer en omgeving zien zodat je als kijker een voorstelling krijgt van het leven op een Caribisch eiland. Zelf investeer ik tijd en geld in deze documentaire, maar ik kan niet alles bekostigen. Daarom is een crowdfunding gestart.”

Wie een bijdrage wil leveren om de documentaire mogelijk te maken kan dat hier doen.

Bron: BM

Bericht delen