WK voetbal in ultra HD op Canal Digitaal
woensdag 23 mei 2018

WK voetbal in ultra HD op Canal Digitaal

Canal Digitaal zendt van 14 juni tot 15 juli het WK voetbal live in Ultra High Definition uit. Dit is het resultaat van een overeenkomst tussen M7 Group, NPO/NOS en satellietbedrijf SES.

Het hogere contrast en de rijkere kleuren van Ultra HD leveren een nóg beter beeld op in vergelijking met HD- en 4K-materiaal. De NPO/NOS heeft het initiatief voor de Ultra HD-uitzendingen op zich genomen. Omdat deze HD-techniek de laatste jaren voldoende volwassen is geworden qua specificaties en standaarden, wil de publieke omroep vooroplopen in vernieuwingen.

Via de tijdelijke transponder op ASTRA 23.5 graden Oost worden de uitzendingen toegankelijk, beschikbaar voor alle Canal Digitaal-abonnees met een Ultra HD-scherm, bijbehorende CI+-module en smartcard.

Daarnaast wordt er tijdens het WK een speciale Ultra HD-versie van NPO 1 in het leven geroepen. De wedstrijden worden op dit kanaal in native Ultra HD uitgezonden, de overige programma’s worden naar Ultra HD-kwaliteit opgeschaald. NPO 1 UHD is vanaf 12 juni bij Canal Digitaal te zien zijn op kanaalnummer 14.

Bron: Canal Digitaal/BM

Bericht delen