WK voetbal goed voor piek in NEP’s CDN
woensdag 18 juli 2018

WK voetbal goed voor piek in NEP’s CDN

NEP The Netherlands heeft met haar content distributie netwerk (CDN) een nieuwe mijlpaal bereikt. In de WK-periode behaalde het een snelheid van 726,01Gbit/s. Dat houdt in dat een recordaantal kijkers op hetzelfde moment op een programma inschakelde en het in de hoogst mogelijke kwaliteit kreeg voorgeschoteld.

Met haar CDN speelt NEP in op de verschuiving van lineair naar online en on demand kijkgedrag. Het platform bestaat sinds 2006 en maakt content – zowel live streaming als on demand films en series – beschikbaar op onder meer mobiele apparaten, smart tv’s en webbrowsers. Het bedrijf biedt opdrachtgevers de mogelijkheid een ander systeem op het CDN aan te sluiten dat als overloopsysteem kan dienen. In geval van hoge pieken, zoals bij het WK voetbal, kan op dat moment worden uitgeweken naar andere grote CDN’s en blijven snelheid en kwaliteit behouden.

“Ook wij volgen de trend van lineair naar non-lineair televisiekijken. En zoals vaker, maken ook bij deze ontwikkelingen onze mensen het verschil, aldus Ralf van Vegten, Managing Director NEP The Netherlands. “Onze development afdeling is continu in beweging om in te spelen op de snel veranderende markt en wensen van de consument – en dus van onze opdrachtgevers. Wij stimuleren nieuwsgierigheid, eigen initiatief en onderzoeksdrift en dat leidt tot prachtige, innovatieve resultaten. Daarop ben ik, zijn wij, enorm trots!”

Bron: NEP / BM

Bericht delen