Vocas blaast traditie nieuw leven in
donderdag 17 januari 2019

Vocas blaast traditie nieuw leven in

In de jaren negentig organiseerde Sony een decennium lang het zogeheten Sony Champagne Ontbijt. Sony Professional Nederland bestond in die tijd als divisie nog uit zo’n honderd medewerkers en deze jaarlijkse aftrap van het nieuwe jaar was een begrip onder vakgenoten, die alom werd gewaardeerd.

Op maandag 14 januari bliezen Sony en Vocas, samen met de ondersteunende partners Arri, Canon, Sachtler, Sigma en Litepanels, deze feestelijke traditie nieuw leven in. Ruud Dobber van Vocas: “Ten eerste wilden we graag vieren dat we onze bedrijfsentree hebben vernieuwd en de tweede reden is dat we in dit tijdperk van internet en conversie van de televisie-, film-, game- en fotomarkten iets vertrouwds vanuit het verleden wilden laten herleven. We zijn als Nederlandse mediawereld innovatief en eigenwijs, destijds en nu nog!”

“Er bestaat geen markt zonder concurrentie, dus hebben we elkaar nodig,” benadrukte Dobber, die de gelegenheid aangreep voor een kritische noot richting de politiek. “De nieuwe Medianota wil de garantie geven dat de Nederlandse kijker een onafhankelijk aanbod krijgt voorgeschoteld. Maar beste minister Slob, daar gaat het allang niet meer over, dat is inmiddels een gepasseerd station voor een onder druk staand distributieplatform als televisie. YouTube, Netflix en Instagram zijn de nieuwe wereldwijde broadcasters en vormen onze echte concurrentie.”

We zullen het als industrie zelf moeten doen, aldus Dobber. “Hoe? Door in te haken op nieuwe technieken als iT, 8K, HDR, Virtual Reality, Voice Assistents et cetera. Tegendraads investeren in onderscheidende techniek en die breed toepassen, zodat we naast briljante programma-ideeën ook fantastische technische mogelijkheden bieden.”

Waarna Dobber het woord gaf aan Stuart Almond, hoofd marketing en communicatie bij Sony Europe, die een interessante presentatie hield over de laatste technische trends en de facilitaire uitdagingen die deze met zich meebrengen. Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst die voor herhaling vatbaar is.

Bron: BM

Bericht delen