United werkt samen met Whip Media Group
dinsdag 26 mei 2020

United werkt samen met Whip Media Group

Facilitair bedrijf United in Hilversum mag zich een van de eerste bedrijven noemen die zich aansluit bij het Strategic Supply Chain Partner Program van het geïntegreerde cloudplatform Whip Media Group uit Los Angeles.

Het programma is erop gericht om de distributieketen te vereenvoudigen en te optimaliseren. Naast United sluiten ook onder andere marktleiders als Bitmax, Giant Interactive, ODMedia, Pixelogic, Prime Focus en Wyvern Media Solutions zich op het vlak van digital content management aan bij het programma.

Het programma maakt een high-end distributie-ecosysteem mogelijk om het ongekende tempo van streaming content consumptie te ondersteunen. Het zal mediabedrijven, distributeurs en VOD/OTT-diensten helpen de operationele zichtbaarheid te optimaliseren en de inkomsten te maximaliseren. United kan hierdoor snel zijn diensten aanbieden aan de distributeurs en VOD/OTT-diensten en profiteren van een nog efficiënter en nauwkeuriger proces.

De partners zullen daarnaast integreren met het Content Value Management (CVM)-cloudplatform van Whip Media Group, waardoor mediabedrijven en platformen naadloos met elkaar kunnen samenwerken. Dit zal niet alleen de flexibiliteit verhogen, maar ook zorgen voor zichtbaarheid in de verwerkings-workflow om ervoor te zorgen dat de orders op tijd worden uitgevoerd.

Marnix Versteeg, Manager Digital Services bij United: “Whip Media Group is met jaarlijks miljoenen fulfilment orders voor de grote contentmakers en -platforms, een van de grootste spelers op de internationale markt. Door het opzetten van het programma stellen zij een holistische benadering van contentmanagement en -distributie centraal. Wat ons betreft een hele logische zet. Deze samenwerking gaat er dan ook voor zorgen dat we nog kortere lijntjes hebben met zowel onze partners als klanten. Iets waar we vanzelfsprekend erg enthousiast over zijn.”

Tot de klanten van Whip Media Group behoren meer dan vijftig van de grootste media- en entertainmentbedrijven, waaronder alle grote Hollywood-studio’s, zenders, omroepen en de distributeurs, zoals Disney, Warner Bros., Hulu, NBCU, Paramount, Sony, Lionsgate, BBC, HBO, AT&T, T-Mobile, Liberty Global, Discovery en Vodafone.

Bron: United/BM

Bericht delen