United showt nieuwe mogelijkheden postproductie workflows
donderdag 21 maart 2019

United showt nieuwe mogelijkheden postproductie workflows

Is het opgenomen materiaal al aangeleverd? Hoe zit het met de storage? Zijn er overuren gemaakt in de montage? Vragen die elke productieleiding bekend in de oren zullen klinken.

Productieprocessen zijn steeds complexer geworden en op afstand werken is eerder regel dan uitzondering. United organiseerde twee dagen lang Expert Sessions om innovatieve postproductie oplossingen te tonen aan zo’n 150 klanten. Zo was daar de United Anywhere App, waarmee je als programmamaker 24/7 realtime inzicht hebt in het productieproces en controle houdt over de voortgang. Net als de Anywhere App zijn ook de zogeheten Remote Ingest Box (RIB), Speech to Text en Remote Editing/Producer tools die specifiek werden ontwikkeld vanuit de vraag van de gebruiker. Guido van de Walle, manager Postproductie bij United: “De reacties waren uitsluitend positief, we hebben goede feedback ontvangen voor de doorontwikkeling van de producten en de workflows. In algemene zin kunnen we zeggen dat inmiddels een flink aantal klanten onze oplossingen gebruikt. Doordat we veel software in huis ontwikkelen, kunnen we snel aanpassingen doen en verbeteringen doorvoeren.”

R & D manager Ralph de Leeuw vult aan: “Met name de Anywhere portal was voor veel bezoekers de grootste verrassing. Waar we heel blij mee zijn, is dat klanten die direct voor hun productie willen inzetten. Onze manier van werken zorgt ervoor dat we niet worden beperkt door het development tempo van onze leveranciers, we zijn zelf in controle.”

Bron: BM

Bericht delen