United en NEP slaan handen ineen voor Eurovisie Songfestival 2020
dinsdag 24 december 2019

United en NEP slaan handen ineen voor Eurovisie Songfestival 2020

Als resultaat van een Europese aanbesteding verzorgen United en NEP in opdracht van de NOS de registratie van het Eurovisie Songfestival, inclusief alle technische faciliteiten, crew en materieel. Door deze unieke samenwerking kan de beste productie voor een wereldwijd publiek worden neergezet die aan alle technische voorwaarden voldoet.

Ralf van Vegten, Managing Director NEP: “Het jaar 2020, waaronder specifiek de maanden mei en juni, is bij voorbaat al een zeer druk jaar met diverse grote evenementen in binnen- en buitenland waar zowel wij als United bij betrokken zijn. We zijn er enorm trots op dat we als twee Nederlandse bedrijven in deze unieke samenwerking ook dit grootste muziekevenement mogen registreren. De beste technische oplossing, materieel en de beste crew worden ingezet om aan de hoogste kwaliteitsnorm te kunnen voldoen en er een geweldige show van te maken.”

René Delwel, CEO van United, voegt daaraan toe: “In Nederland is een aantal evenementen, zoals bijvoorbeeld de Elfstedentocht zo uniek dat het nationale belang de concurrentie tussen beide bedrijven overstijgt. Wij vinden de 65ste editie van Eurovisie Songfestival minstens zo uniek en ook van groot nationaal belang. Nederland kan zich met de organisatie van deze grootste Europese entertainmentshow internationaal op de kaart zetten. Samen met NEP spelen wij met de live registratie een cruciale rol.”

Het Eurovisie Songfestival 2020 vindt plaats in Rotterdam met 41 deelnemende landen. De halve finales worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Ahoy. De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU.

Bron: NEP/United/BM

Bericht delen