TIP maakt centraal aanleveren van commercials mogelijk
maandag 4 mei 2020

TIP maakt centraal aanleveren van commercials mogelijk

Woensdag gaat Screenforce live met een nieuwe module van TIP waarmee commercialproducenten hun spots kunnen aanleveren bij Talpa, Ster, Ad Alliance en ORN.

Het platform TIP (TV Informatie Punt) draait al sinds december vorig jaar maar wordt nu uitgebreid met deze aanleveroptie. Dit is vooral interessant voor de producenten die nu nog met de hand een commercial FTP-en naar elke exploitant afzonderlijk. Commercials die aangeleverd zijn bij TIP worden bewaard in je eigen bibliotheek, zodat je altijd kunt zien wat je wanneer je hebt aangeleverd en hoe dit er ook alweer uitzag.

TIP wordt door Screenforce kosteloos aangeboden. Veel commercialproducenten werken met software van Adtoox, Adstream, Madbank of The Ambassadors om hun commercial-productieproces te managen. Om het zogenaamde XML-bestand met metadata over de commercial te genereren vult de gebruiker een aantal gegevens in. Dit digitale formulier wordt samen met de commercial afgeleverd bij de exploitanten die geselecteerd zijn. Nog voor het afgeleverd wordt maakt TIP een low res kopie van de commercial die terug te vinden is in de eigen TIP Bibliotheek.

Bron: Screenforce/BM

Bericht delen