Talpa Network investeert in slimme sportcamera’s
maandag 7 mei 2018

Talpa Network investeert in slimme sportcamera’s

Talpa Network neemt een strategisch belang in de startup Camvision. Het technologiebedrijf richt zich op de ontwikkeling van intelligente systemen voor de volledig automatische registratie en online streaming van live sportwedstrijden en het ontwikkelen van sportanalyse-software.

 

Talpa Network en de KNVB willen de technologie van Camvision gebruiken voor VoetbalTV, het online sociale- en analyseplatform voor het Nederlandse amateurvoetbal. VoetbalTV gaat op 1 september live en wil jaarlijks tachtigduizend amateurwedstrijden online uitzenden. De Zwitserse voetbalcompetitie, de Portugese Voetbalbond, Rapid Wien en Feyenoord staan al in het klantenbestand van Camvision.

“Talpa Network is een cross mediaal bedrijf waarin technologie een cruciale rol speelt. Onderdeel van onze technologiestrategie  is om tech-IP te ontwikkelen voor nieuwe content markten en innovatieve 24/7 platforms. De investering in Camvision en haar innovatieve AI-technologie past perfect in deze strategie”, aldus Hylke Sprangers, CTO van Talpa Network.

“Camvision ziet in Talpa Network een sterke partner die de capaciteit heeft om onze groei te versnellen. We zijn ook erg verheugd dat we gekozen zijn als partner om de intelligente technologie te leveren voor het nieuwe platform VoetbalTV. Dit stelt ons ook in staat om onze ontwikkeling van AI Computer Vision te versnellen”, zegt Igor Potúček, medeoprichter van Camvision.

Bron: Talpa/BM

 

 

Bericht delen