Stephen van Rooyen benoemd tot Chief Executive Officer van VodafoneZiggo
dinsdag 21 mei 2024

Stephen van Rooyen benoemd tot Chief Executive Officer van VodafoneZiggo

Vodafone Group Plc en Liberty Global Ltd. kondigen aan dat Stephen van Rooyen is benoemd tot nieuwe CEO van VodafoneZiggo, met ingang van 1 september 2024.

Van Rooyen was de CEO van Sky UK en Ierland en Chief Commercial Officer voor Sky Group. Hij brengt meer dan 20 jaar ervaring in media en telecom met zich mee, waarvan 17 jaar bij Sky in het Verenigd Koninkrijk en verschillende andere landen waaronder Duitsland, Italië, Oostenrijk en Zwitserland.

Van Rooyen heeft een sterke reputatie in het realiseren van commerciële groei, innovatie en productdiversificatie. Zo speelde hij een belangrijke rol bij productintroducties als Sky Mobile, Sky Broadband, NOW TV, de evolutie van Sky’s TV platforms, Sky Q, Sky Glass en Sky stream en bij de ontwikkeling van Sky’s content en programmering, Sky Sports, Sky Cinema en alle Sky Channels.

Margherita Della Valle, Vodafone Group Chief Executive, zegt: “Door zijn ervaring in verschillende leiderschapsposities bij Sky brengt Stephen expertise in zowel de telecom- als de mediasector met zich mee. Wij wensen hem veel succes als hij in september het roer overneemt. In de tussentijd hebben wij er alle vertrouwen in dat Ritchy het bedrijf goed zal leiden en willen wij Jeroen Hoencamp bedanken voor het succes van VodafoneZiggo sinds hij als CEO aantrad acht jaar geleden.”

Stephen van Rooyen, aankomend Chief Executive Officer VodafoneZiggo, zegt: “Ik vind het fantastisch om toe te mogen treden tot de VodafoneZiggo familie. Na vele jaren in Londen te hebben gewoond kijk ik er naar uit om, samen met mijn gezin, te leven en werken in Nederland.”

Bron: VodafoneZiggo/BM

Bericht delen