Speciale VR-studio komt in Eindhoven
donderdag 22 maart 2018

Speciale VR-studio komt in Eindhoven

Eindhoven krijgt een zogeheten volumetric video capture studio voor VR-content in het gebouw van poppodium Effenaar. Het wordt de eerste studio in zijn soort in Nederland. In zo’n studio kunnen VR-opnamen worden gemaakt waarin toeschouwers zelf kunnen wandelen.

Natasja Paulsen, Creative Director van Dutch Rose Media, maakte het nieuws bekend tijdens het Cross Media Café in Hilversum, dat geheel was gewijd aan VR en AR.

Met een volumetric video capture studio kunnen VR-opnamen worden gemaakt waarin de deelnemer ook zelf een actieve rol kan spelen, bijvoorbeeld door op medespelers af te lopen.

De studio wordt voorlopig per dag verhuurd, vertelde Paulsen. “Omdat er veel voorbereiding bij komt kijken en omdat we er zelf ook moeten van kunnen leren”. De studio zou nog dit jaar in gebruik moeten worden genomen.

Dutch Rose Media maakt AR (augmented reality)-producties voor een groot aantal klanten, waaronder de HEMA, Rabobank, TU/e, Philips Museum, Telfort en Staatsbosbeheer.

Volumetric video capture studio’s zijn wereldwijd op de vingers van een hand te tellen. De grootste, die van Intel, staat sinds januari in een hangar op het vliegveld van Los Angeles. In Europa is er de Franse studio 4DViews en het Fraunhofer Instituut in München heeft vorige maand ook een studio ingericht.

Bron: Emerce/BM

Bericht delen