Sony kondigt uitbreiding aan van 360 Reality Audio-systeem
dinsdag 12 januari 2021

Sony kondigt uitbreiding aan van 360 Reality Audio-systeem

Sony en Virtual Sonics Inc, een bedrijf dat muzieksoftware ontwikkelt, hebben de 360 ​​Reality Audio Creative Suite gepresenteerd. Dit is een tool voor het creëren van 360 Reality Audio-muziek die een ruimtelijk geluidsveld realiseert.

Met behulp van bestaande productieplatforms kunnen artiesten en producers muziek produceren door geluidsbronnen zoals zang, geluidseffecten en instrumenten in kaart te brengen met positionele informatie en deze in een bolvormige ruimte te plaatsen.

Luisteraars hebben momenteel al toegang tot ongeveer 4.000 nummers in 360 Reality Audio van artiesten als Alicia Keys, Lil Nas X, Megan Thee Stallion, Noah Cyrus, Zara Larsson en meer. Deze week introduceert Sony video content voor live optredens met 360 Reality Audio-geluid. Kijkers kunnen dit streamen met de Artist Connection-app op hun smartphone. Met geselecteerde Sony-koptelefoons kunnen gebruikers ook hun ervaring optimaliseren door hun individuele oorvorm te analyseren om te genieten van een muzikaal veld.

De plug-in software 360 Reality Audio Creative Suite is compatibel met populaire digitale audiowerkstations (DAW). Virtual Sonics Inc. zal de software eind deze maand uitbrengen. Daarnaast lanceren Sony en Music.com een Creators programma, waarmee videomakers 360 Reality Audio-content kunnen produceren met behulp van de 360 Reality Audio Creative Suite en vervolgens het resultaat kunnen streamen. Sony hoopt met deze ruimtelijke geluidstechnologie een oplossing te bieden voor muziekliefhebbers die vanwege Covid-19 niet kunnen genieten van liveconcerten.

Bron: Sony/BM

Bericht delen