Sony introduceert Cinema Line: camera’s voor professionals
woensdag 2 september 2020

Sony introduceert Cinema Line: camera’s voor professionals

Sony kondigt de lancering aan van Cinema Line, een serie hoogwaardige cameraproducten voor content creators. Cinema Line brengt Sony’s expertise samen op het gebied van beeldkwaliteit, oog voor detail, technologie en passie voor digitale cinema.

De camera’s binnen deze serie produceren hoogwaardige cinematografische beelden. Sony heeft onder meer de bedienbaarheid en betrouwbaarheid van de camera’s geoptimaliseerd om te voldoen aan de behoeften van de professionals. De Cinema Line serie gaat verder dan de specificaties van basisfilmcamera’s en professionele camcorders.

In 2000 bracht Sony de HDW-F900 op de markt. De HDW-F900 was destijds ’s werelds eerste digitale 24p-filmcamera. Dit model was een revolutie op het gebied van digitale cinema. In de periode daarna heeft Sony diverse nieuwe professionele camera’s geïntroduceerd. De feedback gebruikers stond altijd centraal bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Mede dankzij deze feedback is onder meer de bekroonde VENICE camera tot stand gekomen.

Een aantal producten van de huidige Sony line-up worden opgenomen binnen Cinema Line. Dit zijn onder meer de VENICE en FX9 camera’s. De Sony VENICE is zeer populair voor de productie van films en de FX9 wordt ingezet bij de productie van tal van documentaires. De volgende stap voor Sony is een nieuw model dat verschillende beeldenmakers zal aanspreken. Dit model komt eind 2020 op de markt onder de naam FX6 en is te zien op de foto hierboven.

Tevens introduceert Sony eind 2021 de derde generatie van de FX9. Elke Cinema Line-camera wordt geoptimaliseerd aan de feedback van de gebruikers. Zo zal de FX9 worden uitgerust met S700PTP waardoor de camera op afstand kan worden aangestuurd. Tevens zal een Center Scan-modus beschikbaar zijn voor het Super 16 mm-objectief en een B4-objectiefhouder met adapter. Ook de VENICE camera krijgt enkele belangrijke updates vanaf november 2020. In de V6.0-versie wordt onder meer de bedienbaarheid in uitzend- en live-omgevingen geoptimaliseerd.

Bron: Sony/BM

Bericht delen