Sneltest NEP doet zijn naam eer aan
maandag 16 november 2020

Sneltest NEP doet zijn naam eer aan

Stel: het ministerie van Buitenlandse Zaken kleurt de kaart van Spanje oranje. Dat rijmt niet alleen quasi-lollig zo vlak voor Sinterklaas, het is ook knap onhandig als je vanuit die eerst nog gele provincie Valencia plotsklaps in een regio verblijft waarin je alleen nog ‘noodzakelijke reizen’ mag maken. Terug naar Nederland en dan meteen testen. Safety first.

Plofte onlangs niet een persbericht van NEP op de digitale deurmat? Natuurlijk, ze openen een corona sneltest straat voor haar medewerkers op het Media Park. Heel handig als je een eigen technisch team, aangevuld met fitte freelancers, naar de Amsterdam ArenA moet sturen voor de meercamera registratie van een Champions League-wedstrijd van Ajax, waarbij de UEFA ‘eist’ dat alle medewerkers recent zijn getest en in het stadion volgens de covid-code mogen werken.

Kirsten Nijmeijer, Chief People Officer van NEP: “Deze sneltest is ingezet vanwege de onzekerheid onder collega’s. Zij kunnen zich wekelijks preventief testen. Zo weten zij – en wij – dat zij veilig aan het werk kunnen. Bovendien kunnen we ook collega’s met geringe klachten testen. Mensen hoeven niet onnodig lang thuis te wachten op een testuitslag en zo voorkomen we eventuele extra kosten voor inhuur.”

NEP

Neusswab
Naast deze superservice voor NEP-personeel – waarvoor het compacte Switch-gebouw tot mini-Medisch Centrum West is getransformeerd – kunnen ook freelancers, opdrachtgevers en toeleveranciers van NEP hiervan gebruikmaken. ZZP-ers betalen 50 euro, derden 120 euro, waarbij ook speciale afspraken te maken zijn als het om meer medewerkers van een bedrijf gaat. Deze antigenen tests, goedgekeurd door het RIVM, controleert besmettelijkheid via een neusswab. Binnen 30 tot 60 minuten na de testafname is de uitslag bekend. Dat willen we wel eens zien! Aha, participerende journalistiek.

Via de beveiligde online portal, nep.simplybook.it, kunnen derden een afspraak voor een test maken en betalen. Woensdag meteen blokje van 5 minuten gereserveerd, donderdag terug gevlogen vanaf een vrijwel verlaten vliegveld in Alicante, vrijdagochtend klokslag 10.15 uur op het Media Park. Op die ochtend nog een keurige reminder in de mailbox en denk aan legitimatie: paspoort of rijbewijs mee.

Goede gok
Vriendelijk ontvangen met een laatste check op persoonlijke gegevens en precies op tijd boort ‘de staaf’ zich een weg naar boven in deze vorstelijke gok. Na alle verhalen (pijnlijk, misselijkmakend, schroeft bijna de hersenpan binnen) neem ik mij voor om me zo ‘Zen’-mogelijk te gedragen: ogen dicht, adem in, adem uit, ontspannen maar. “Het is klaar!” Sorry? Was u al begonnen dan. Fluitje (of staafje) van een cent. 10.20 uur sta ik alweer buiten bij het Media Centrum.

Was dat alles? “Ja hoor, We bellen u als u positief bent. Anders krijgt u een mail met code en kunt u een paar minuten later in die tweede mail via die code het resultaat bekijken, maar bent u in principe negatief getest. Prettige dag.”

Dat wordt helemaal een prettige dag als ik weer thuis ben. Om 10.32 suist de eerste mail binnen. Bingo! Met code. Om 10.36 uur volgt de tweede mail. Negatief. Zelden zo positief geweest over dit NEP-nieuws!

Erik Klap

Bron: BM/Erik Klap

Bericht delen