Siloknaller duurzame aanwinst Media Park
maandag 4 juni 2018

Siloknaller duurzame aanwinst Media Park

Op initiatief van NTR-programma de Buitendienst verrijst op het Media Park een bijzonder paviljoen: de Siloknaller. In deze denktank van zes silo’s gaat NTR-jeugdserie de Buitendienst programma’s maken voor Zapp.

Het programma gaat over hoe we anders kunnen eten, anders kunnen produceren en anders energie kunnen opwekken. Daarom nodigt het ontwerp van het gebouw ook uit om kansen te zien in verandering.

Architect Jord den Hollander geeft aan dat de verbouwing van zes veevoedersilo’s tot tv-studio een voorbeeld is voor creatief hergebruik. “De veevoedersilo’s zijn een herkenbaar product van de verregaande mechanisering in landbouw en veeteelt. Het ontwerp zet aan om nieuwe kansen te zien in de complexe relatie tussen cultuur en natuur, tussen stad en land, de mens en het voedsel dat hij nodig heeft.”

Daarnaast biedt de Siloknaller een mooie arena voor het programma dat steeds weer ingaat op onze relatie met de natuur. Algemeen Directeur NTR Paul Römer vindt het belangrijk om met duurzame ideeën en activiteiten een jonge generatie kijkers te inspireren en aan te moedigen. “Het initiatief van het jeugdprogramma de Buitendienst past hier perfect bij.”

De Siloknaller kan door de omroep en anderen worden ingezet voor duurzaamheidsprojecten, bijeenkomsten of worden gebruikt als studio. Hij staat in de tuin tussen de gebouwen van de NTR, BNNVARA, VPRO en Commissariaat voor de Media. In september wordt het paviljoen geopend. Na een periode van drie tot vijf jaar wordt het gebouw volledig gerecycled.

Bron: NTR/BM

Bericht delen