Samenwerking XS2RADIO en mediacomponist Stephen Emmer
zaterdag 20 februari 2021

Samenwerking XS2RADIO en mediacomponist Stephen Emmer

De Hilversumse audio techstartup XSRADIO gaat samenwerken met ‘Mister TV-Tune’ Stephen Emmer op het gebied van audiovormgeving voor text to speech-producties.

Stephen Emmer, de zoon van nieuwslezer Fred Emmer, maakte meer dan 500 bekende tv-tunes en melodieën. Hij is Nederlands bekendste componist voor radio- en tv-producties. Hij maakte de leadermuziek voor onder meer RTL Boulevard, het RTL Nieuws, het NOS Journaal, NPO Radio 2, RTL 4 en Omroep MAX. Vorig jaar werd de componist beloond voor zijn werk met de Buma Oeuvre Award.

Richard Otto (co-founder): “Audiovormgeving speelt een hele belangrijke rol bij onze spraaktechnologie. Met het talent van Stephen Emmer kunnen we de kwaliteit van onze producten naar een nog hoger niveau brengen.”

Stephen Emmer: “Ik geloof erg in de inhoudelijke mogelijkheden van deze nieuwe audio-dienst en voeg daar graag instant herkenbaarheid aan toe.”

Naast het produceren van audio-tunes voor XS2RADIO-klanten, zal Emmer ook advies geven op het gebied van audiovormgeving.

XS2RADIO zet bestaande tekstuele content om naar levendige audio met soundscaping. Met het TTS-platform van XS2RADIO kunnen organisaties, waaronder uitgevers, omroepen, overheidsinstellingen en organisaties met een newsroom eenvoudig en tegen lage kosten hun content omzetten in audio

Bron: XS2RADIO/BM

Bericht delen