Ruud Dobber neemt afscheid van Vocas
dinsdag 3 december 2019

Ruud Dobber neemt afscheid van Vocas

Na 25 jaar betrokkenheid bij Vocas neemt Ruud Dobber afscheid van het Hilversumse bedrijf. Was hij aan het begin van die periode een extern contact bij bedrijven waar Vocas zaken mee deed, de laatste twaalf jaar werkte hij intern met veel passie in het managementteam van het bedrijf. Op 1 januari gaat Dobber met pensioen.

Hij bekleedde verschillende verkoop- en productmanagement posities in de televisie- en filmindustrie. Voordat hij in 2007 lid werd van het Vocas-team werkte Dobber onder andere bij wat toen Brandsteder Electronics was en nu Sony Nederland heet. Daarna maakte hij de overstap naar Sony Europe en werd internationaal accountmanager.

Een van de relaties in zijn portefeuille was Vocas. Na zijn periode bij Sony Europe werkte Dobber bij Hulskamp, gevolgd door een jaar bij United Broadcast Facilities. Na nog een periode bij Video Site te hebben gewerkt, werd hij op 1 september 2007 managing director bij Vocas. In 2011 werd hij na een management buy out (MBO) lid van het managementteam.

Op 1 januari stopt Ruud Dobber bij Vocas om van zijn pensioen te gaan genieten. Als gevolg daarvan vindt een aantal veranderingen plaats in het managementteam van Vocas. De leidinggevende activiteiten van Dobber worden overgenomen door Erik Gils als algemeen directeur. De technische taken worden onderdeel van de werkzaamheden van technisch directeur Vincent Blok en directeur sales André Kan integreert Dobbers verkooprol in zijn dagelijkse werkroutine.

Erik Gils: “De afgelopen twaalf jaar hebben we Ruud leren kennen als een toegewijde collega en vriend. Vooral nadat we in 2011 na de MBO met Vocas verder gingen, droeg Ruud op zijn karakteristieke wijze (het glas is altijd half vol) bij aan Vocas zoals het vandaag de dag is: een internationaal georiënteerd verkoop- en servicebedrijf voor de televisie- en filmindustrie.”

Bron: Vocas/BM

Bericht delen