RTL Nederland kiest Piksel voor nieuw videoplatform
donderdag 2 augustus 2018

RTL Nederland kiest Piksel voor nieuw videoplatform

Piksel Group is door RTL Nederland geselecteerd voor de realisatie van belangrijke nieuwe over-the-top televisiediensten van de omroep.

Als onderdeel van een meerfaseproject werkt Piksel samen met RTL Nederland aan de ontwikkeling van een nieuwe omgeving die alle lineaire en on-demand weergaves op één plaats samenbrengt.

De service maakt gebruik van producten uit het Piksel Palette. Kristan Bullett, Joint Managing Director bij Piksel, zegt: “We zijn verheugd dat we door RTL Nederland zijn geselecteerd om te helpen bij het realiseren van zijn nieuwe platformstrategie. Het Piksel Palette is van het begin af aan gebouwd voor bedrijven als RTL Nederland die de behoefte aan flexibiliteit in een steeds competitievere mediaomgeving begrijpen.”

Giovanni Piccirilli, CTO bij RTL Nederland, reageert: “Digitaal kijken bevindt zich in een opwindende fase en Nederlandse kijkers behoren tot de meest veeleisende ter wereld. Hiervoor hebben we een schaalbare, toekomstbestendige en modulaire architectuur bedacht waarin de technologie van Piksel goed past. We kijken er naar uit om samen te werken met Piksel om RTL’s content te leveren met de beste kijkervaring voor onze kijkers.”

Bron: Broadbandtvnews/BM

Bericht delen