Roku start kantoor in Amsterdam
zondag 12 december 2021

Roku start kantoor in Amsterdam

Roku heeft aangekondigd dat het een kantoor gaat vestigen in de gemeente Amsterdam. Het kantoor komt aan de Weteringschans en biedt plaats aan maximaal 150 medewerkers.

Roku heeft zijn hoofdkantoor in Silicon Valley in de Verenigde Staten, in Europa heeft het momenteel kantoren in Denemarken, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

“TV-streaming is een wereldwijd fenomeen en internationale groei is een belangrijk aandachtsgebied voor ons”, zegt Arthur van Rest, VP International bij Roku. “Het aantrekken van de juiste mensen is cruciaal voor ons succes en wij geloven dat Nederland over veel talent en expertise beschikt. We zullen mensen zoeken voor verschillende functies, van marketing en bedrijfsontwikkeling tot financiën en juridische zaken.”

Wethouder Victor Everhardt van de gemeente Amsterdam: “Amsterdam verstevigt haar positie als leidende Europese hub voor media- en techbedrijven. Onze goede fysieke en digitale infrastructuur helpt bedrijven hun internationale aanwezigheid snel te vergroten. Een innovatief bedrijf als Roku is een sterke toevoeging aan onze levendige tech- en start-upscene. Het zal ook veel kansen creëren voor onze diverse talentenpool.”

Roku lanceerde in 2008 zijn eerste streamingspeler waarmee consumenten Netflix naar hun tv konden streamen. Het bedrijf heeft ook het enige besturingssysteem dat speciaal is gebouwd voor tv, Roku OS, dat het in licentie geeft aan meer dan 15 tv-fabrikanten om gebruiksvriendelijke en betaalbare smart-tv’s te bouwen. Op het Roku-platform kunnen consumenten buitengewoon veel gratis en betaalde streamingkanalen bekijken.

Internationale expansie is een topprioriteit voor Roku. In september van dit jaar lanceerde Roku zijn streamingspelers in Duitsland, gevolgd door een uitgebreide marketingcampagne om het Roku-merk bij consumenten te introduceren. Roku-streamingspelers zijn momenteel beschikbaar in het VK, Duitsland en Frankrijk. Roku werkt ook samen met tv-fabrikanten, waaronder TCL en Hisense in het VK, voor de productie van Roku-tv-modellen. Roku is bovendien het toonaangevende tv-streamingplatform in de VS. Het Roku-platform is momenteel beschikbaar in meer dan 20 landen over de hele wereld en had op 30 september 2021 56,4 miljoen actieve accounts.

Bron: BusinessWire/BM

Bericht delen