Redbad is eerste Nederlandse speelfilm in 4DX
donderdag 7 juni 2018

Redbad is eerste Nederlandse speelfilm in 4DX

Als eerste Nederlandse speelfilm zal Redbad vanaf de dag van release ook in 4DX te zien zijn. De twee Nederlandse 4DX-zalen van Pathé in Amsterdam en Rotterdam gaan het spektakelepos van regisseur Roel Reiné vertonen.

Dat maakte producent Farmhouse Pictures donderdag bekend. Daarnaast is Redbad de eerste Nederlandse film waarvan het geluid is ontworpen in Dolby Atmos, een geavanceerd geluidssysteem dat in Hollywood vaak bij actiefilms wordt gebruikt. Een aantal bioscopen in Nederland biedt dit ‘speciale geluid’ al aan.

Voor Redbad, met zijn veldslagen en epische natuurbeelden, is het vierdimensionale 4DX een voor de hand liggende keus. Twintig soorten effecten, van weersimulaties en geuren tot bewegende zetels, versterken het verhaal van de Friese vrijheidsstrijder.

In Redbad wordt de verstoten Friese koningszoon Redbad opgenomen door de Vikingen. Samen met hen wil hij gaan proberen het oprukkende christendom van de Franken in Noord-Europa een halt toe te roepen.

Gijs Naber, Jonathan Banks en Loes Haverkort vertolken de hoofdrollen. Redbad zal op 23 juni zijn wereldpremière beleven met een openluchtvoorstelling op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. De film is vanaf 28 juni in de Nederlandse bioscopen te zien. De rechten van de film zijn al aan veertien landen verkocht, waaronder de VS.

Bron: NFN/BM

Bericht delen