Red Bee Media levert MCR-diensten aan RTL
woensdag 28 augustus 2019

Red Bee Media levert MCR-diensten aan RTL

Met zijn volledig op IP gebaseerde global MCR-platform gaat Red Bee Media bedrijfskritische videodiensten leveren aan RTL. Met behulp van de nieuwste software-oplossingen voor routing, controle en monitoring van videomateriaal en videonetwerken worden alle RTL-faciliteiten verbonden met de op een wereldwijd videonetwerk aangesloten MCR van Red Bee in Hilversum.

Nadat in de loop van juli de diensten zijn overgedragen, zal ook alle MCR-apparatuur van de RTL-infrastructuur naar Red Bee worden verhuisd, om daar via Red Bee Media’s end-to-end videoservice te worden beheerd.

Giovanni Piccirilli, CTO bij RTL Nederland: “Wij besteden onze MCR-activiteiten uit aan Red Bee Media omdat we vertrouwen hebben in hun ervaring en innovaties. Ze hebben aangetoond de best uitgeruste service-aanbieder te zijn om een naadloze overgang van onze MCR-activiteiten te garanderen, alsook de innovatieve partner om ons te ondersteunen bij de modernisering van onze werkprocessen. We kijken ernaar uit om over te gaan op een toekomstbestendige IP-gebaseerde dienst die ons de flexibiliteit en de hoge kwaliteit biedt die we nodig hebben.”

De nieuwe IP-standaarden leiden nu al tot nieuwe manieren van werken en de onafhankelijke, internationale MCR-diensten van Red Bee Media voldoen aan alle mogelijke vereisten voor videoverbindingen bij de overgang van de traditionele SDI naar een volledig op IP gebaseerde wereld. Doel hierbij is om de aanvoer van beeldmateriaal radicaal anders in te richten, waarbij de signalen overal heen kunnen worden geleid waar ze nodig zijn, of dat nou een studio, een play-out of een distributieplatform in een datacentrum is. Vijf kernprincipes waren leidend bij de ontwikkeling van deze diensten: wereldwijd bereik, snelle time-to-value, flexibiliteit en schaalbaarheid, betrouwbaarheid, en veiligheid.

David Travis, Chief Services Portfolio Officer van Red Bee Media.: “Wij danken onze huidige positie als marktleider aan onze meer dan veertig jaar ervaring met en specifieke kennis van MCR-diensten. Met onze geavanceerde multitenant IP-platformtechnologie kunnen we volledig op IP gebaseerde workflows nu uitrollen bij klanten op locatie.”

Josbert van Rooijen, Red Bee Media’s Head of Market Area Benelux, Central & Eastern Europe: “Onze internationale MCR-diensten, met locaties in Londen, Parijs, Stockholm en Hilversum beschouwen we als een belangrijke strategische pijler voor toekomstige tv-activiteiten, dankzij ons onlangs gelanceerde en volledig op IP gebaseerde MCR-platform. Dat biedt mogelijkheden voor nieuwe bedrijfsmodellen met flexibele port-as-a-service concepten op basis van abonnementen en pay-per-use modellen.”

Bron: Red Bee Media/BM

Bericht delen