Red Bee Media breidt wereldwijd distributieplatform uit
donderdag 16 juli 2020

Red Bee Media breidt wereldwijd distributieplatform uit

Equinix breidt de connectiviteit van Red Bee Media uit naar het Verenigd Koninkrijk. Dit bevordert de groei van de eigen Red Bee Channel Store. Hiermee hebben omroepen, streaming services en andere contentproviders direct toegang tot 10.000 wereldwijd ingekochte live-kanalen.

Door de toenemende klantbehoefte naar video on demand (VOD) op slimme apparaten, wordt er meer geïnnoveerd in de gehele content- en digitale mediasector. Kijkers verwachten niet alleen een groter aanbod, maar ook consistente kwaliteit op elk apparaat, ongeacht de locatie.

De sector was al aan het digitaliseren, maar de hoge verwachtingen van de consument hebben hier een extra boost aan gegeven. Dit maakt dat het nog belangrijker is om de IT-infrastructuur opnieuw in te richten en zo mee te kunnen komen in een markt die steeds innovatiever wordt.

Red Bee maakt nu gebruik van een interconnectie-first benadering binnen de Equinix International Business Exchange datacenters in Amsterdam, Helsinki en Londen, ter ondersteuning van de groeiende Channel Store. Hierdoor kunnen contenteigenaren en -distributeurs multi-format, live content op de markt brengen. Via de Channel Store kunnen miljoenen mensen van over de hele wereld genieten van nieuwe content die wordt voorbereid, beheerd, uitgezonden en gestreamd via de diensten van Red Bee.

Kristian Langbridge, Hoofd Transformatie en Distributie, Red Bee: “We zijn erg blij dat we onze volledige catalogus van televisie- en radiozenders nu op de Britse markt kunnen brengen via onze nieuwe vestiging in Londen. Met deze inzet kunnen we Britse omroepen, streamingdiensten, telco’s en andere contentproviders op een snelle en eenvoudige manier voorzien van live-kanalen en concurrerende kanaalpakketten creëren.”

Bron: Red Bee Media/BM

Bericht delen