Red Bee levert managed OTT service aan NLZIET
donderdag 23 mei 2019

Red Bee levert managed OTT service aan NLZIET

Red Bee Media heeft in Nederland een contract gesloten met live tv & video-on-demand platform NLZIET voor de levering van Managed OTT Services, na een succesvol uitgevoerde proof-of-concept met live streams van de UEFA Champions League in het voorjaar van 2019.

De te leveren diensten bestaan uit transcoding, packaging en het leveren van high-quality streams van live kanalen en catch-up content op het platform van NLZIET. De dienst is opgezet door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in samenwerking met RTL Nederland en Talpa Network.

Het proof-of-concept bestond uit het testen en demonstreren van de mogelijkheden om live en catch-up content te leveren aan diverse apparaten en het vermogen om grote aantallen gelijktijdige gebruikers te bedienen. De succesvolle tests bestonden uit livestreams van de UEFA Champions League in april en mei 2019, waarbij Red Bee Media de content op mobiele apparaten en smart tv’s afleverde.

Voortaan zal Red Bee Media gebruik maken van de Channel Store, een platform met meer dan 10.000 lineaire tv en radio signalen, gecombineerd met de Managed OTT Services om live kanalen en 22 lineaire kanalen met 7 dagen terugkijken te leveren.

Red Bee Media en NLZIET zullen de streaming service samen verder blijven ontwikkelen, waarbij de content zal worden uitgebreid en de kwaliteit van de dienstverlening verder zal worden verbeterd. Door het opheffen van geo-blocking in de EU dit voorjaar, in combinatie met de schaalbaarheid van Red Bee Media Managed OTT Services, kan NLZIET zijn bereik tot buiten de Nederlandse grenzen uitbreiden.

Bron: Red Bee Media/BM

Bericht delen