ReadySet Studios in Amsterdam geopend
donderdag 3 maart 2022

ReadySet Studios in Amsterdam geopend

Deze week zijn de deuren van de ReadySet Studios in Amsterdam geopend aan de Wenckebachweg 179. Het gaat om een virtual production-studio waar film- en televisiemakers in staat worden gesteld om op een groot LED-scherm iedere gewenste achtergrond of omgeving weer te geven.

Met deze innovatieve manier van filmen kunnen traditionele filmsets virtueel worden uitgebreid, waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van de laatste technieken uit de game industrie.

“In het kader van duurzaamheid is virtual production een welkome technologie die overal ter wereld in opkomst is, vaak met Disney’s recente productie The Mandalorian als lichtend voorbeeld”, aldus de initiatiefnemers.

“Met een hele filmcrew afreizen naar verre locaties kent nu een aantrekkelijk alternatief. Ook efficiëntie is een belangrijk pluspunt bij de toch al dure filmopnames, bijvoorbeeld doordat ongunstige weersomstandigheden met deze techniek vermeden worden. De coronapandemie heeft de ontwikkeling van virtual production in een stroomversnelling gebracht.”

Het hoofdscherm van ReadySet Studios is 14 meter breed en 5,5 meter hoog met een groot LED-plafond en apart verrijdbaar scherm. De opstelling maakt gebruik van hoogwaardige display-technologie en is geïnstalleerd door het Nederlandse bedrijf Faber Audiovisuals. ReadySet Studios behoort naar eigen zeggen in Europa direct tot de grootste in zijn soort.

Eerste productie
De eerste productie die de studio gedeeltelijk realiseert is de Nederlandse dramaserie Rampvlucht (KRO-NCRV), een groots opgezette complot-thriller over de Bijlmervliegtuigramp in 1992, die leidde tot een veelbesproken parlementaire enquête. De Eerste en Tweede Kamer komen veelvuldig voor in deze serie van productiehuis Big Blue, maar het bleek onmogelijk om op deze locaties te filmen.

“Virtual production biedt een oplossing door deze locaties volledig digitaal en volkomen geloofwaardig in 3D te creëren. Daarmee biedt het geweldige perspectieven voor alle filmmakers die vaker voor dit soort uitdagingen staan”, aldus mede-oprichter Florian Legters van ReadySet Studios. De vier oprichters, allen actief in de Nederlandse filmindustrie, zijn ervan overtuigd met ReadySet Studios de branche een flinke duw voorwaarts te geven.

Bron: Entertainmentbusiness.nl/BM

Bericht delen