Raymond Lamphen aangesteld als CEO M&I Broadcast Services
woensdag 11 mei 2022

Raymond Lamphen aangesteld als CEO M&I Broadcast Services

M&I Broadcast Services heeft Raymond Lamphen aangesteld als nieuwe CEO. Founder Harold de Groot treedt terug als directeur van het Hilversumse bedrijf, onder andere bekend van de producten OmniPlayer en Nimbus.

Met zijn vertrek komt ook het nieuws dat M&I Broadcast Services wordt overgenomen door het Canadese Valsoft Corporation. Raymond Lamphen is geen onbekende in de media-industrie. Zo was hij werkzaam bij verschillende mediabedrijven en onder andere directeur van Ericsson Broadcast Services.

Raymond Lamphen: “Vanuit uit mijn eerdere werkzaamheden ken ik M&I heel goed en Harold al jaren! In de vele gesprekken die we gevoerd hebben, bleken onze ideeën over onze industrie en de toekomst van M&I naadloos op elkaar aan te sluiten. Ik vind het een eer gevraagd te zijn deze uitdagende functie op te pakken. Ik ga vol energie, samen met het dynamische en vaardige team van M&I aan de slag om het bedrijf de komende jaren verder te laten groeien. Met Valsoft als nieuwe eigenaar heb ik hier ook het volste vertrouwen in.”

Vertrekkend CEO Harold de Groot: “Wat in 1992 begint als een klein idee, is in dertig jaar tijd uitgegroeid tot een prachtig bedrijf. M&I Broadcast Services maakt aansprekende, stabiele bedrijfskritische software en heeft een volwaardige en een prominente positie verworven in de media-industrie. Het bedrijf bestaat uit talentvolle en gepassioneerde medewerkers die het verdienen een manager te hebben die zich 365 dagen per jaar bezig kan houden met de bedrijfsvoering, klanten en medewerkers.”

“Ik had daar, mede door mijn andere werkzaamheden, steeds minder tijd voor de laatste jaren. Om M&I de kans te geven te groeien en een volgende stap te kunnen maken, heb ik daarom besloten mijzelf terug te trekken als CEO. Ik heb het volste vertrouwen in Raymond als mijn opvolger. Omdat ik mijzelf meer beschouw als ondernemer, dan als investeerder, zijn we ook op zoek gegaan naar een nieuwe eigenaar. In Valsoft Corporation hebben we een partner gevonden die M&I Broadcast Services naar het volgende level kan brengen’, aldus vertrekkend CEO Harold de Groot.

“Met deze overname versterkt Valsoft zijn aanwezigheid in de omroepmarkt, omdat we enthousiast zijn over deze industrie en actief op zoek zijn naar andere zeldzame kansen”, legt Michael Assi uit, CEO van Aspire, de operationele divisie van Valsoft. “M&I heeft een bewezen staat van dienst in het leveren van kwaliteit aan zijn klanten, en we kijken ernaar uit om het sterke team te helpen om M&I naar nieuwe hoogten te brengen.”

Bron: M&I Broadcast Services/BM

Bericht delen