Panasonic kondigt 4K studiocamerasysteem aan
woensdag 29 juli 2020

Panasonic kondigt 4K studiocamerasysteem aan

Panasonic heeft de AK-UC3300 aangekondigd, een 4K studiocamerasysteem uitgerust met een grote S35mm MOS 4K sensor om kwalitatief hoogwaardige video te leveren. Het systeem is geschikt voor verschillende productietoepassingen, zoals broadcast studio, live-evenementen en eSports. De release staat gepland voor het vierde kwartaal van 2020.

De AK-UC3300 heeft een grote 11-megapixel 4K beeldsensor om een resolutie van 2.000 TV-lijnen te bereiken en ondersteunt HDR (HLG) en ITU-R BT.2020. Met een hoge gevoeligheid van F10 (2.000 lx) is het camerasysteem in staat om opnames van hoge kwaliteit te maken, met weinig ruis en behoud van een S/N-verhouding van 62 dB.

Met meerdere ondersteunde 4K- en HD-formaten is het camerasysteem geschikt voor verschillende productietoepassingen. Het camerasysteem en de interfaces verbeteren de bruikbaarheid van 4K-videoproductie aanzienlijk en ondersteunen 12G-SDI-output die ongecomprimeerde 4K-video met een enkele coaxkabel kan verzenden: TICO over SDI (4K over 3G-SDI) output, die de overdracht van 4K-signalen over conventionele 3G-SDI-kabels mogelijk maakt, en de volgende generatie IP-transmissiestandaard SMPTE ST2110.

Het AK-UC3300 UHD-camerasysteem is ontworpen voor optimale videoproductie in dynamische omgevingen. Naast de 2x high-speed HD-functie, biedt de skew-reductiefunctie – gerealiseerd door hogesnelheidsscans met een snelheid van een honderdste van een seconde – een uitstekende bediening bij het maken van snelle bewegingen, zoals tijdens sport- en live-evenementen.

Het camerasysteem is ontwikkeld met een nieuw 1/5-type bedieningspaneel op afstand (AK-HRP1015GJ) met lcd-kleurenscherm, dat GUI-bediening mogelijk maakt en PoE+- en IP-bediening ondersteunt. Het systeem is ook compatibel met de bestaande Panasonic AK-HRP1000/AK-HRP1005-bedieningspanelen op afstand. Voor opnames op locatie is een hoge resolutie 1,78 cm (0,7 inch) Full HD OLED Colour Viewfinder AJ-CVF70GJ ontwikkeld voor gebruik met het camerasysteem.

Bron: Panasonic/BM

Bericht delen